1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Askeri Üssüne Saldırı: 15 Ölü Onlarca Yaralı
Mısır Askeri Üssüne Saldırı: 15 Ölü Onlarca Yaralı

Mısır Askeri Üssüne Saldırı: 15 Ölü Onlarca Yaralı

Mısır sınır birliklerine saldırının perde arkasında MOSSAD ve eski rejimin adamlarının olabileceği sanılıyor.

06 Ağustos 2012 Pazartesi 00:35A+A-

Mısır'ın Sina bölgesinde Rafah sınırına ve siyonist rejimin işgali altında tutulan Kerem Ebu Sâlim kapısına yakın iki ayrı noktaya Mısır askerî birliklerini hedef alan iki saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda en az 15 er ve subay hayatını kaybederken onlarca asker de yaralandı. Yaralı askerlerin 8 ambulansla Rafah Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Saldırganların henüz kimliklerinin tespit edilemediği ancak saldırıların perde arkasında siyonist işgal devleti istihbaratının ve düşürülen Hüsni Mübarek rejimi adamlarının olabileceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Rafah sınır kapısı yakınındaki 6 nolu uluslararası gözetleme noktası ve işgal devleti kontrolündeki Kerem Ebu Salim kapısı yakınındaki askerî birimlerin hedef alındığı saldırının tam iftar saatinde gerçekleştirildiği haber verildi. Görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre kimlikleri tespit edilemeyen saldırganlar saldırılarında otomatik silahlar, RGB füzeleri ve bombalar kullandılar. İki ayrı zırhlı araçla baskın gerçekleştiren silahlılar baskının hemen ardından seri bir şekilde askerlerin üzerine ateş etmeye başladılar. Saldırıyı tamamladıktan sonra zırhlı araçlardan birini patlattıkları ifade edildi. Saldırganların askerî giysiler giydikleri görüldü.

Olaydan sonra Mısır ordusu bölgede durumu kontrol altına almak için zırhlı araçlar gönderdi. Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Mursi'nin de üst düzey devlet yetkilileriyle acil bir toplantı düzenlediği bildirildi.

Mısır ordusu tarafından yapılan açıklamada olayın arkasında İslâmî oluşumlardan herhangi birinin olabileceği iddiaları kesin bir dille reddedildi.

Ordu yetkililerinden Tuğgeneral Safvet ez-Zeyyat konu hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mısır'ın sınır bölgesinde alevlenen olayların Mısır ile Gazze arasındaki ilişkilere tepki amacıyla İsrail istihbaratı tarafından planlanmış olması ihtimali çok yüksektir. Bu tür olaylarla Mısır'ın içeride işlerinin oturmasının ve Mısır ile Gazze arasındaki ilişkilerin istikrar kazanmasının engellenmesi amaçlanmaktadır. Özellikle İsmail Heniyye'nin ve Halid Meşal başkanlığındaki heyetin ziyaretinden sonra böyle bir olayın vuku bulması bu açıdan dikkat çekicidir."

Konu hakkında Cemaati İslâmiye adına açıklama yapan Dr. Tarık ez-Zumer de olayın son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekerek "bölgede bu tür olayların olabileceğini tahmin ediyorduk" dedi.

Zumer konuyla ilgili basın açıklamasında İsrail istihbaratının bölgede bazı bedevileri bu tür saldırılar için eğittiğinin tespit edildiğine dikkat çekerek işgal devletinin Sina'da gergin bir ortamın oluşmasına yol açmak için böyle bir saldırıyı planlamış olabileceğini dile getirdi.

Dr. Tarık ez-Zumer olayın devrik rejimin adamlarıyla işgal devleti istihbaratının ortak bir planlaması olabileceğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum