1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Minik Aylan Suriye'de Toprağa Verildi
Minik Aylan Suriye'de Toprağa Verildi

Minik Aylan Suriye'de Toprağa Verildi

Bodrum'da kıyıya vuran cansız bedeniyle dünyanın gündemine oturan 2 yaşındaki Aylan ile 3 yaşındaki Galip ve anneleri Suriye'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

04 Eylül 2015 Cuma 16:31A+A-

Dünyayı yasa boğan minik Aylan, ağabeyi Galip ve annesi Rihan'ın cenazeleri, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye (Ayn el-Arab) geçirildi.

Cenazeler, gümrük kapısından alınarak Kobani mezarlığına doğru yola çıkartıldı. Mezarlıkta Rihan Şeyho ve çocukları için cenaze namazı kılındı. 

Namazın ardından önce anne Rihan, sonra sırasıyla minik Aylan ve ağabeyi Galip toprağa verildi.

Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan baba Abdullah Kurdi, Kanada'nın vatandaşlık teklifini reddettiğini, artık Kobani'de toprağa verdiği çocukları ve eşinin yanında kalacağını söyledi. 

Acı hadiseyi yaşamadan önce Şam'da berberlik yaptığını, savaş nedeniyle Kobani'ye kayınpederinin evine geldiklerini, burada bir süre yaşadıktan sonra Türkiye'ye geçtiklerini anlatan Kurdi, Türkiye'de iken yurtdışına gitmek için kaçakçılarla görüştüğünü, iki defa gitme girişiminde bulunduğunu ancak bunların başarısızlıkla sonuçlandığı, üçüncü seferde ise ailesini kaybettiğini aktardı. 

Abdullah Kurdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiyeli yetkililere ve ülke halkına teşekkür etti.  

AA

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT