1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Minare Değil de PKK ve Bileşenleri Dört Ayaklı Sanki!
Minare Değil de PKK ve Bileşenleri Dört Ayaklı Sanki!

Minare Değil de PKK ve Bileşenleri Dört Ayaklı Sanki!

Polislerin öldürülmesiyle Elçi’nin öldürülmesi aynı eylem zincirinin içinde ve aynı militanların marifetiyle meydana gelmiştir. Bu cinayetleri birbirinden ayrıştırarak hedeflenen açıkça PKK’yı aklamak ve Hükümeti itibarsızlaştırmaktır.

30 Kasım 2015 Pazartesi 02:42A+A-

Kenan Alpay'ın yorumu:

PR’ı hangi taraf daha güçlü yaparsa Tahir Elçi’nin katilini de o mu belirleyecek? İlk andan itibaren verilen beyanatlara ve yapılan haberlere bakılırsa maalesef durum böyle. Psikolojik harbin en çirkin teknikleri dikkatle bakınca girişteki soru cümlemizi bile bu iklim belirliyor. Hemen herkesin görüntülerini izlediği gibi Tahir Elçi tek başına öldürülmedi. Birlikte basın açıklaması yaptığı grupla Elçi’nin de içinde kaldığı çatışma esas olarak ana caddede iki polisin öldürülmesiyle birlikte başlayan bir saldırının devamıydı elbette.

Silvan, Nusaybin, Silopi gibi beldelerin yanı sıra Diyarbakır Sur’da da PKK tarafından ilan edilen ve HDP eliyle siyaseti iflasa, savaşı yegâne varoluş imkânına vesile kılınan özyönetim gerilimi bu çatışma ikliminin biricik sebebiydi. PKK gerilla mücadelesini dağ ve kırsal alandan şehirlerin tam ortasına taşımakta, HDP ise şehir merkezli bu gerilim ve çatışma stratejisinden beslenerek siyaseti ve toplumu tahakküm altında tutmakta inat etti.

Yazının Devamı >>>