1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mimarlar Odası Binasının Tahliyesinde 16 Gözaltı
Mimarlar Odası Binasının Tahliyesinde 16 Gözaltı

Mimarlar Odası Binasının Tahliyesinde 16 Gözaltı

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak kullanılan dış karakol binasının polis takviyesiyle tahliye işlemleri sırasında 16 kişi gözaltına alındı.

31 Mayıs 2016 Salı 14:51A+A-

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak kullanılan dış karakol binasının polis takviyesiyle tahliye işlemleri sırasında 16 kişi gözaltına alındı. Tahliye nedeniyle polis binayı sabah saatlerinden itibaren ablukaya aldı. Bu sırada üç TOMA hazır bekletildi. Sarayın giriş kapısı demir bariyerlerle kapatılırken içeriye girişlere izin verilmedi. Polis, Mimarlar Odası'nın kullanımında olan binayı boşaltmak için içeriye girdiği sırada Mimarlar Odası'nın bazı mensuplarını gözaltına aldı.

DHA’nın aktardığına göre kısa bir açıklama yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, arkadaşlarının gözaltına alındığını, polisin içeride olduğunu ve boşaltma işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Beşiktaş Kaymakamlığı yolladığı tebligatta binanın boşaltılmasını istedi" dedi.

"49 yıllığına Mimarlar Odamıza verilen binanın, anlaşması geçtiğimiz günlerde Kültür Bakanlığı tarafından tek taraflı feshedildi. Bunun üzerine Mimarlar Odası Büyükkent Şubemiz, protokolün iptali için bir karşı dava açarak davayı kazandı. Dün saat 17.50'de Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından getirilen bir tebligatla, bugün saat 10'da yani çok kısa bir süre içinde odanın boşaltılmasına yönelik bir karar getirildi bize. Bizim arkadaşlarımız bunu imzalamadılar çünkü sürenin çok kısıtlı olduğunu belirttiler. Ancak şimdi içeriden avukat arkadaşlarla yaptığımız görüşmede de herhangi bir mahkeme kararının kendilerine tebliğ edilmediği tarafımıza bildirildi."

"Güvenlik gerekçesiyle boşaltmak istiyorlar"

Akçelik, binanın neden boşaltılmak istendiği konusunda ise, "Güvenlik gerekçesiyle. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapmak istiyorlar. Yıldız Sarayı Recep Tayyip Erdoğan'a tesis edildi. Yıldız Sarayı'ndaki Mimar Odası'nın da güvenlik gerekçesiyle boşaltması isteniyor. Şimdi polis tarafından boşlatma işlemi gerçekleştiriliyor. Bütün evrakımız, dosyalarımız, demirbaş eşyalarımız, hepsi... İçeride kimse kalmadı, bütün arkadaşlarımız gözaltına alınmış. Biz sabahtan beri içeri girmeye çalışıyoruz. Hepimiz meslek odalarında yöneticiyiz, kendi mülkümüze dahi sokulmadık. Mülkümüzü geçtim, sokağına dahi giremedik" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gözaltına alınanları taşıyan polis aracı çıkış yaptı. Bu sırada Yıldız Sarayı önünde bulunan küçük bir grup slogan attı.

 

HABERE YORUM KAT