1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 'Milyonlarca Kişi Kudüs'e Doğru Yürüyecek'
Milyonlarca Kişi Kudüse Doğru Yürüyecek

'Milyonlarca Kişi Kudüs'e Doğru Yürüyecek'

Sultan, yüz binlerce Müslümanın aynı anda her yönden işgal altındaki topraklara ve Kudüs'e doğru yürümesinin beklendiğini ifade etti.

25 Şubat 2012 Cumartesi 13:30A+A-

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Filistin ve Kudüs Komitesi Sekreteri Dr. Salah Sultan, Mayıs ayı ortalarında Filistin'e komşu ülkelerden işgal altındaki topraklara doğru büyük bir yürüyüş düzenlemek için âlimlerle görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Sultan, yüz binlerce Müslümanın aynı anda her yönden işgal altındaki topraklara ve Kudüs'e doğru yürümesinin beklendiğini ifade etti.

Dr. Salah Sultan, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte "15 Mayıs'ta En-Nekbe'nin yıldönümünde Kudüs'e doğru büyük bir yürüyüş için dünyanın dört bir yanındaki âlimlerle görüşüyorum" dedi.

Gençlerin sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yaptığı işgal altındaki Filistin topraklarına doğru yürüme çağrıları doğrultusunda böyle bir organizasyonun planlandığını ifade eden Sultan, Siyonistlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının Müslümanları harekete geçirmesi gerektiğini belirtti.

"Mescid-i Aksa her Müslüman için içinde yaşadığı evden daha değerlidir. Daha da ötesi Arapların ve Hıristiyanların özgür insanlarının Mescid-i Aksa'nın Allah'ın izniyle özgürlüğüne kavuşturulması mücadelesinde bizimle birlikte olacağına inanıyorum" diyen Sultan, Filistin Özerk Yönetimi'ne de seslenerek cezaevlerinde tutulan tüm direnişçilerin serbest bırakılmasını istedi.

FEM

HABERE YORUM KAT

1 Yorum