1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Mide Bulandırıcı” Alçak Saldırı ve İşgal Gerçeği
“Mide Bulandırıcı” Alçak Saldırı ve İşgal Gerçeği

“Mide Bulandırıcı” Alçak Saldırı ve İşgal Gerçeği

“Mide bulandırıcı” diye nitelenen alçak saldırı, Amerikalı gençleri insanlıktan çıkartıp birer canavara dönüştüren işgal gerçeğinden ne kadar uzak?

16 Ocak 2012 Pazartesi 13:28A+A-

Kenan Alpay, Afganistan’da katlettikleri Taliban mensupları üzerine idrarlarını yaparak alçakça saldırıda bulunan ABD askerlerinin “mide bulandırıcı” hakaretlerinin “işgal”den ne kadar bağımsız olduğunu yorumluyor. Böylelikle gün geçmiyor ki insansız hava uçaklarıyla 10'ar 20'şer katledilen kardeşlerimizin yaşadığı drama yönelik sessizliğe de dikkat çekiyor.

KENAN ALPAY'ın bugünkü yazısı:

Hangisi Daha Mide Bulandırıcı?

Afganistan yarası kanamaya devam ediyor. Rutinleşmiş ölümler, katliamlar ülkesine dönen bu beldemizde işkencenin, zulmün sıradanlaşması vakası ile karşı karşıyayız. Daha ötesi işgalin kanıksanması durumu yaşanmakta adeta.

On yılı aşkın bir süredir devam ede gelen NATO işgaline dünya gözlerini kapamış halde, daha acısı Müslümanlar da suskun. Ve maalesef NATO tarafından işgal edilmiş Afganistan’da asker bulunduran bir ülkenin vatandaşları olarak bizler de sessiz ve tepkisiziz!

Öyle ki, ABD’ye ait insansız savaş uçaklarının bilhassa direniş güçlerinin mevzilendiği Pakistan sınırı yakınlarında onar yirmişer katlettiği insanlar, kadın çocuk demeden füzelerle parçalanan bedenler çoğu zaman haber dahi olmuyor. İşgale karşı ülkelerini savunan Taliban direnişçilerine yönelik katliamlar ise “terör operasyonları” şeklinde adlandırılıp geçiliyor. Kısacası Afganistan bir vicdan testi, insanlık vicdanında kanayan bir yara olmayı sürdürüyor. 

Geçtiğimiz günlerde Afganistan’dan yansıyan görüntüler insanlık adına yeni bir utanç manzarasına yol açtı. Youtube video paylaşım sitesinde yayınlanan görüntüler işgalci Amerikan askerlerinin ne derece insanlık dışı yaratıklar olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Amerikan askerlerinin şehit düşen Taliban direnişçilerinin naaşlarına neşeli bir tarzda idrarlarını yaparken çekilmiş görüntüleri o kadar iğrençti ki, ABD’li yetkililer de sert ifadelerle bu yapılanları kınamak zorunda kaldılar. ABD Savunma Bakanı’nın “içler acısı” diye nitelediği manzarayı, Dışişleri Bakanı Clinton “dehşet verici” bulduğunu açıkladı ve görüntülerin “mide bulandırıcı” olduğunu söyledi.

Gerçekten de ortada müthiş mide bulandırıcı bir durum var. Ama bu ifade edildiği gibi bazı Amerikan askerlerinin canavarlıklarından, hayvanlıklarından kaynaklanmıyor. Bu sadece bir sonuç ve asıl vahşet ise işgalin kendisi! Varlığı bizatihi bir barbarlık olan işgali görmezden gelip, ne kadar vahim ve canavarca olsa dahi kimi sonuçlarına odaklanmak ise kimileri için bir basiretsizlik, kimileri içinse tam bir kurnazlık.

Oysa şurası gayet açık ki, emperyalist işgalin olduğu her yerde bu tür canavarlıklar, alçaklıklar kaçınılmazdır. İnsanın insanlıktan çıktığı hali simgeleyen işgalin bu tür sonuçlar doğurması doğal. Hele Batılı zihin dünyasında güçlü kökleri bulunan kendilerini medeni, muhatap oldukları Müslümanları ise ikinci sınıf, ilkel, barbar yaratıklar olarak algılama durumu göz önünde bulundurulduğunda bu tür canavarlıkların üretilmesi çok daha kolay gerçekleşmekte. (...)

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT