1. HABERLER

  2. HABER

  3. MHP'li Koray Aydın Genel Başkanlık İçin Adaylığını Açıkladı
MHP'li Koray Aydın Genel Başkanlık İçin Adaylığını Açıkladı

MHP'li Koray Aydın Genel Başkanlık İçin Adaylığını Açıkladı

1 Kasım seçimlerinin ardından kurultay ve genel başkanlık tartışmalarının başladığı Milliyetçi Hareket Partisi'nde Sinan Oğan'dan sonra adaylığını açıklayan ikinci isim Koray Aydın oldu.

28 Kasım 2015 Cumartesi 15:50A+A-

Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, 1 Kasım seçim sonuçlarının MHP ve “ülkücü hareket”te büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi:

“MHP ve ülkücü hareketin seçim akşamları başkalarının balkon konuşmalarını dinlemeye artık tahammülü kalmamıştır. 1 Kasım akşamı itibarıyla ülkücü hareket için zaman akmaz olmuş, âdeta durmuştur. Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür. Bu yenilenmeyle tabana heyecan verecek bir ışık yakılmalıdır.”.

Genel Merkez'e “olağanüstü kurultay” toplama çağrısı yapan Aydın, kararın ülkücü iradeye bırakılmasını istedi. Aydın bu sözlerin ardından “ülkücü hareket” ve MHP içindeki geçmişini hatırlattı ve genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı:

“MHP’yi geleceğe taşımak ve hep birlikte ülkücü geleneği inşa etmek azmindeyim. Bu yolda hiçbir tereddüt taşımayan sizlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya talibim.”.

Meral Akşener de Açıklayacak

MHP'de üçüncü iddialı aday Meral Akşener ise adaylığını pazartesi günü İstanbul'da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla açıklayacak. Üç aday arasında kurultay toplanması konusunda bir süre genel merkezin kararını bekleme, ardından da delegelerden imza toplamak için birlikte harekete geçmek konusunda görüş birliğine varıldı.

Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT