1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. MGK'dan 'OHAL Uzatılsın' Tavsiyesi
MGK'dan 'OHAL Uzatılsın' Tavsiyesi

MGK'dan 'OHAL Uzatılsın' Tavsiyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 6 saat sürdü. Toplantı sonunda "Olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır." açıklaması yapıldı.

29 Eylül 2016 Perşembe 09:17A+A-

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen eylül ayı olağan toplantısı, saat 14.55'de başladı.

Toplantıya Süleyman Soylu İçişleri Bakan; Orgeneral Yaşar Güler de Jandarma Genel Komutanı sıfatıyla ilk kez katıldı.

MGK'da, Gülen örgütü, PKK, IŞİD gibi örgütlerle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı ile diğer iç ve dış güvenlik konularının ele alındı.

Toplantı sonunda yazılı olarak "Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır." açıklaması yapıldı. 

'Demokrasi ve Özgürlükler Günü'

MGK bildirisnde ayrıca "FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin her yıl, 'Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak anılması tavsiye edilmiştir." denildi.

Suriye'deki gelişmelerinde ele alındığı toplantıyla ilgili "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde 'terörden arındırılmış güvenli bölge' tesisi ile 'uçuşa yasak bölge' uygulamasının gerekliliği üzerinde durulmuştur" bilgisi verildi.  

20 Ekim'de doluyor

15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra toplanan MGK'da 3 aylığına OHAL kararı alınmıştı.

Alından bu kararın süresi, 20 Ekim günü doluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, OHAL'in uzatılabileceğine dair açıklamalar yapmıştı. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT