1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mezhepçi, Irkçı Fanatikler Sizler Neo-Faşistlerden Daha Faşistsiniz!
Mezhepçi, Irkçı Fanatikler Sizler Neo-Faşistlerden Daha Faşistsiniz!

Mezhepçi, Irkçı Fanatikler Sizler Neo-Faşistlerden Daha Faşistsiniz!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi sınırları içinde Suriyeli muhacirler için yapılması kararlaştırılan kamp alanına yönelik itirazlar ırkçı ve mezhepçi fanatizmin boyutlarını gözler önüne seriyor.

04 Nisan 2016 Pazartesi 15:48A+A-

Haksöz Haber

Taifeci Esed diktatörlüğünün katliamlarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirler burada da aynı zalim kafa yapısının şirretliğiyle karşı karşıya. Avrupa’da ırkçı, yabancı düşmanı grupların göçmen karşıtı eylemlerini ‘faşistlik’ olarak niteleyenler Türkiye’de açıkça yabancı düşmanlığı yapmaktan çekinmiyor ve üstelik bunu ‘halkçılık’ etiketiyle pazarlayabiliyorlar.

Kahramanmaraş’ta Suriyeli muhacirlerin barınması için yapılması planlanan kamp tartışması CHP ve HDP’nin başını çektiği ve bilumum sol örgütlerin dahil olduğu bir çabayla “Alevi nüfusun yaşadığı bölgede Suriyeli istemiyoruz” kampanyasına dönüşürken, insanlık adına utandıran söylemlere sahne olmakta.

Hiç utanmadan, sıkılmadan Suriyeli muhacirleri tehdit öğesi olarak sunan bu sözde içleri ‘insan sevgisi’ ile dolu ‘hümanist’, ‘eşitlikçi’ çevreler muhacirlere yönelik Alevi fanatizmini net biçimde gözler önüne sererken, kirli niyetlerini “IŞİD kampı istemiyoruz” gibi son derece çirkin ve ikiyüzlü bir yaklaşımla kamufle etmeye çabalıyorlar.

Yaklaşık 10 gündür kampın yapımını protesto amacıyla çadır eylemi yapan gruba bugün destek vermek amacıyla daha geniş bir organizasyon gerçekleştirildi. Diyarbakır, Sivas, Gaziantep, Mersin, Kahramanmaraş, Adana ve Erzincan’dan otobüslerle Pazarcık'a getirilen kitlelerle Suriyeli muhacirler için yapılması kararlaştırılan sığınmacı kampına engel olmaya çalışıldı.

Irkçılık, mezhepçilik, yabancı düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, Baasçılık gibi her türlü insanlık suçunu icra eden bu faşist konsorsiyum kendisine bir de Maraş Yaşam Platformu adını vermiş. 7 kişinin gözaltına alındığı bu azgın güruhun eylemini engellemeye çalışan güvenlik kuvvetlerine taşlarla saldırılması neticesinde bir üsteğmenin başından yaralandığı öğrenildi.

Her fırsatta mezhebî kimliklerinden ötürü haksızlığa uğradıklarından, baskıyla karşılaştıklarından şikayet edenlerin mezhepçiliğin şahını yapmaktan utanmadıkları ve bunu yaparken de ırkçılığın, yabancı düşmanlığının en çirkin örneklerini sergilemekten çekinmedikleri açıkça görülmekte.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum