1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Metin Kaplan’a Arefe Günü Zulüm!
Metin Kaplan’a Arefe Günü Zulüm!

Metin Kaplan’a Arefe Günü Zulüm!

12 yılı aşkındır cezaevinde bulunan 28 Şubat mağduru Metin Kaplan bundan iki hafta önce 31 Ağustos 2016 günü Edirne de ameliyat olmuştu.

11 Eylül 2016 Pazar 21:14A+A-

Kemalist laik 28 Şubat cuntasının uydurma iddialarla 2,5 yıldır Metin Kaplan’ın tedavisinin yapılmasına bilinçli ve sistematik bir şekilde engel olunmuştu. Yapılan onca girişim ve kamuoyu desteğine rağmen tedavisi sağlıklı bir şekilde yapılmamıştı.

İstanbul CerrahpaşaTıp Fakültesi Hastanesi tarafından Mart 2014 yılında üçüncü bir ameliyat olması yönünde raporları olmasına rağmen, yetkililer tarafından raporu ciddiye alınmamıştı.

2011 ve 2013 yıllarında iki ayrı ameliyat geçiren Metin Kaplan’ın bu ameliyatlarından ailesi daha sonra haberdar edilmiş ve ailesiyle görüştürülmesine izin verilmemişti.

Metin Kaplan’ın hastanede tedavisi devam ederken Arefe (Pazar) günü ailesini dahi bilgilendirmeden Jandarma tarafından apar-topar hastaneden alınıp Cezaevine götürüldüğü öğrenildi.

Oysa daha önce doktorların tedavisinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için hastanede kalması gerektiği söylenmişti. Arefe ve Pazar günü olmasını ve Ameliyatı yapan doktorun da bulunmamasını fırsat bilen merhametten yoksun kişilerin Metin Kaplan’a ‘‘Hemen hazırlan; Cezaevine dönüyoruz!‘‘ diyerek hasta yatağındaki bir insana psikolojik baskı ve zulümlerini bir kez daha yaşattılar.

Metin Kaplan’ın ailesi ve sevenleri Bayram arefesinde hayırlı ve sevinçli bir haber beklerken, böyle bir zulmün yaşatılması ile adeta bir şok yaşadılar. Böylelikle hem Metin Kaplan hem ailesi bir bayramı daha buruk ve hüzünle geçirecekler. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

13 Yorum