1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Mesut Barzani Peşmerge Kampında
Mesut Barzani Peşmerge Kampında

Mesut Barzani Peşmerge Kampında

Kerkük'teki peşmerge güçlerini ziyaret eden IKBY Başkanı Barzani, "Bizden koparılan kutsal topraklarımızı savunmak ve geri almak için her ferdimiz her an hazır olmalı" dedi.

12 Aralık 2012 Çarşamba 02:15A+A-

Kardeşi Sihat Barzani'nin komuta ettiği 1. Savunma Gücü birliklerini ziyaret eden IKBY Başkanı Mesud Barzani, peşmergelere hitabında, Başbakan Maliki'nin Irak anayasasını ihlal ettiğini savundu.

"Maliki'nin uzlaşmaz tavrının devam ettiğini" dile getiren Barzani, sözlerine şöyle devam etti:

"Kürtler ne silahtan ne de savaştan korkmaz, fakat kan dökülmesini istemeyiz. Ne kendi çocuklarımızın kanının dökülmesini isteriz ne de Irak'ta bulunan diğer kardeşlerimizin kanının dökülmesini isteriz. Bir söz vardır 'savaşa hazırlan ki savaş olmasın' diye. Eğer savaş çıkarsa da bilin ki sizler suçlu değilsiniz, sizler gidip birisini öldürmüyorsunuz ve onların toprağını almıyorsunuz. Yaptığınız görev o kadar kutsal bir görevdir ki her zaman canımızı vermek için hazır olmamız gerekir. Biz Kürdistan'dan koparılan toprakların Anayasa'nın 140. maddesine göre çözülmesine razı oduk. Ama biz bu toprakları korumayacağız savunmayacağız anlamına gelmiyor. Bizden koparılan kutsal topraklarımızı savunmak ve geri almak için her ferdimizin her an hazır olmalı."

AA

HABERE YORUM KAT