1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller Savaş Suçu"
"Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller Savaş Suçu"

"Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller Savaş Suçu"

Filistin'in UCM'ye başvurabileceğini bildiren İnsan Hakları Bağımsız Heyeti, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin savaş suçu olduğunu belirtti.

28 Temmuz 2015 Salı 00:59A+A-

İnsan Hakları Bağımsız Heyeti sözcüsü Behçet El-Huluv, Filistin'in Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda işgalci düşmana karşı hukuk savaşı verebileceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan El-Huluv, "Filistin, işgal rejimini hesaba çekebilir. Çünkü artık Birleşmiş Milletler'de tanınan bir ülke oldu. İnsan hakları anlaşmalarını ve Roma Sözleşmesi'ni imzaladı. İşgal rejimini cezalandırmak için uluslararası mahkemelere başvurabilir" dedi.

İşgal güçlerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin ilgilendiği insan hakları ihlalleri ve savaş suçları kapsamına girdiğini bildiren El-Huluv, UCM'ye başvurma ve Siyonist düşmanı cezalandırma gücüne sahip olduklarını, ellerinde güçlü dosyaların bulunduğunu söyledi.

İşgalci düşmana karşı verilecek hukuk mücadelesinde Filistin dostu Arap ve İslam ülkelerinin tecrübelerine ihtiyaçları olduğunu ifade eden El-Huluv, atılacak hukuki adımın önemine dikkat çekerek, hukuki adımların işgal rejimini Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle cezalandırmak için önemli bir araç olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT