1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa’da Darbeciler Protesto Edildi
Mescid-i Aksa’da Darbeciler Protesto Edildi

Mescid-i Aksa’da Darbeciler Protesto Edildi

Mescidi Aksa'da, Türkiye'deki darbe girişimini protesto için yapılan gösteri.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 03:51A+A-

İşgal altındaki Kudüs ve Mescidi Aksa bugün, Filistin halkının Türkiye’de meydana gelen darbe girişimini protesto ve Türkiye halkıyla hükümetine destek gösterine tanıklık etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgiye göre, başta Kudüs’teki Yüksek İslam Heyeti ve Mühendisler Sendikası üyesi Mühendis Mustafa Ebu Zehra olmak üzere birçok şahsiyetin önderliğinde yüzlerce kişi Aksa’da Türkiye hükümetiyle halkına destek ve yaşanan başarısız darbeyi protesto etmek için bugün (22 Temmuz) Cuma namazından sonra Aksa’da gösteri yaptı.

Türkiye Kudüs Başkonsolosunun da hazır olduğu eyleme katılan Filistinlilerin Türkiye bayraklarıyla, darbeyi yeren dövizleri taşımaları dikkat çekti.

Kubbetu’s-Sahra ile Kıble Mescidi arasındaki alanda eylem yapan Kudüslüler daha sonra sessizce dağıldılar.

Türkiye’de darbe girişiminin olduğu gece Filistin camilerinde dualar yükselirken, darbenin sabahında ise bütün Gazze Türkiye halkına ve hükümetine destek için meydanlara indi. Direniş grupları da darbeyi yerip, Türkiye halkını ve hükümetini desteklediklerini, Filistin için yaptıkları fedakârlıkları unutmadıklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT