1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa Muhafızlarına Saldırı
Mescid-i Aksa Muhafızlarına Saldırı

Mescid-i Aksa Muhafızlarına Saldırı

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa muhafızlarına saldıran 2 Yahudi yerleşimciyi gözaltına aldığı bildirildi.

19 Mayıs 2015 Salı 16:29A+A-

İsrail polisinin, Doğu Kudüs'teki İslami Vakıflar bünyesinde görevli Mescid-i Aksa muhafızlarına saldıran 2 Yahudi yerleşimciyi gözaltına aldığı bildirildi.

Polis Sözcüsü Luba Semri, yaptığı yazılı açıklamada,  "Yahudi iki ziyaretçi görünüşe göre İslami Vakıflar muhafızlarına saldırıda bulundu. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, söz konusu iki kişi bölgeden uzaklaştırıldı" denildi.

Açıklamada ayrıca, polisin bu kişileri sorgulanmak üzere gözaltına aldığı belirtildi.

Ürdün Vakıflar Bakanlığı'na bağlı Kudüs'teki İslami Vakıf İdaresi'nin resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamada ise "Radikal bir grup Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'nın muhafızlarına Es-Silsile Kapısı'nda vahşice saldırdı. Olayda Aksa muhafızlarından Mahir Ebu Senine gözünden yaralandı" denildi.

Öte yandan görgü tanıkları, AA muhabirine, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın Es-Silsile Kapısı yakınındaki Aksa muhafızlarına saldırdığını, Filistinliler ile Yahudi yerleşimciler ve İsrail polisi arasında arbede yaşandığını anlattı.

Aşırı sağcı Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür olaylar nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

(AA)

HABERE YORUM KAT