1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal’e Bir Destek de Azzam et-Temimi’den
Meşal’e Bir Destek de Azzam et-Temimi’den

Meşal’e Bir Destek de Azzam et-Temimi’den

Azzam et-Temimi: “Suriye ve İran’ın Meşal’e saldırması yaşadıkları krizi gösteriyor!”

06 Ekim 2012 Cumartesi 12:40A+A-

Meşal’in Suriye halkının özgürlük taleplerine tercüman olduğunu belirten Dr. Azzam et-Temimi de Suriye ve İran’ın Halid Meşal aleyhinde yürüttükleri kampanyayı eleştirdi.

Merkezi Londra’da bulunan İslami Siyasi Düşünce Enstitüsü Müdürü Dr. Azzam Et-Temimi, İran ve Suriye medyasında İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal aleyhinde sürdürülen kampanyanın, Meşal'in şahsına yönelik ağır eleştirilerin ve kınamaların her iki rejimin yaşadığı krizi yansıttığını söyledi.

Kilometrelerce Gülücük yardım kafilesi bünyesinde Gazze’ye gelen Et-Temimi Quds Press Ajansı'na yaptığı açıklamada “Bu iki rejimin zafer kazanacağına inandığımız Suriye devrimini bastırmaktan aciz kalmalarından sonra birlikte saldırıya geçmesi dikkat çekiyor. Doğrusu, Suriye halkının seçimine ve özgürlük taleplerine olumlu yanıt veren ve bu halktan yana tavır alan Hamas lideri Meşal’e yapılan bu saldırı bizim için sürpriz olmadı” dedi.

Halid Meşal’in Suriye rejiminin yaptığı zulümleri desteklemeyi reddettikten sonra iki devletin öfkelenmeye başladığına dikkat çeken Et-Temimi, hareketin cinayetlere son vermesi için Suriye rejimine yaptığı nasihatlerin yankı bulmaması ve rejimin kulağını tıkaması üzerine merkezini taşımasının da iki ülkenin tepkisine neden olduğunu ifade etti

***

Hamas, UNRWA’dan Suriye’den Kaçan Filistinli Öğrencilere Sahip Çıkmasını İstedi

Hamas, UNRWA'dan mülteciler ile ilgili verdiği sözleri yerine getirmesini istedi.

Hamas Mülteci İşleri Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Suriye’den Lübnan’a sığınan Filistinli mülteciler konusunda endişe duyduklarını belirterek, sığınmacı Filistinli öğrencilerle ilgili olumlu karar alan UNRWA’nın bu konuda henüz bir şey yapmadığını ifade etti.

Hamas Mülteci İşleri Bürosu tarafından dün  yayınlanan basın açıklamasında, Filistinli ailelerin okula giden çocuklarının henüz bir program ve ders alamadıklarını belirttiklerini kaydetti.

UNRWA’dan vakit kaybetmeden aldığı kararı hayata geçirmesini isteyen Hamas, gereken adımların hızlı bir şekilde atılması çağrısında bulundu.

Filistinli mülteciler Suriye’deki çatışmalarda tarafsız kalmaya gayret etmelerine rağmen Suriye rejimi durmadan onları hedef alıyor. Olayların başladığı tarihten şimdiye kadar yedi yüzden fazla Filistinli şehit oldu ve yüzlercesi de yaralandı. 

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum