1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: Yenildiler O Yüzden Çocuk Öldürüyorlar
Meşal: Yenildiler O Yüzden Çocuk Öldürüyorlar

Meşal: Yenildiler O Yüzden Çocuk Öldürüyorlar

Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal, "Batı Şeria ayağa kalkıyor ve ben şuna eminim ki vatanseverliğin alevi artık büyüyor. Yenildiler; o yüzden çocuk öldürüyorlar" dedi.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 23:28A+A-

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, "Direnişin taleplerini engellemeye çalışan girişimleri kabul etmeyecek ancak Gazze halkına yardım sağlayacak geçici insani yardımları ulaştırmak amacıyla ilan edilecek ateşkesi kabul edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Meşal, "Meşru ateşkes talebimizi Türkiye, Katar, Mısır ve Filistin yönetimilerine sunduk. Taleplerimizin gerçekleştirilmesi konusunda kim başarılı olursa, bu konudaki çabalarını memnuniyetle karşılarız" ifadelerini kullandı.

Katar ve Türkiye'nin ateşkes için girişiminden sonra başka girişimler de duymaya başladıklarını kaydeden Meşal, "Bizler kimsenin herhangi bir rol oynamasına itiraz etmiyoruz" dedi.

"Direnişin füzelerinin ulaştığı yerleşimciler sivil değil"

Direnişin füzelerinin ulaştığı yerleşimcilerin sivil olmadığını kaydeden Meşal, onların kendilerinin olmayan topraklar üzerinde ikamet eden ve Filistinli sivilleri öldüren kişiler olduğunu söyledi. 

"Kimse direnişi silahsızlandıramaz"

Kimsenin direnişi silahsızlandıramayacağını belirten Meşal, "Silahsızlanma için iki şart var. Bunlar: işgalin ve yerleşim birimi inşasının durması ve İsrail'in silahsızlanması" dedi.

Katar’daki basın toplantısında konuşan Meşal, “Bir ateşkes önerisi getirdiler, bunu kabul edin pazarlık yapmayın dediler. Önce ateşkes sonra müzakere olmaz, biz bunu kabul etmeyiz” dedi.

Meşal, insani yardımın Gazze’ye girişini sağlayacak bir ateşkesi kabul etmeye hazır olduklarını duyurdu.

Meşal kalıcı ateşkesin en önemli şartının Gazze ablukasının kalkması olduğunu söyledi ve “Ambargo bitmeli. Biz başka bir şeyi kabul etmiyoruz. Yedi yıldır halkımız ambargo altında inliyor” ifadelerini kullandı.

Meşal konuşmasına şu ifadeleri kullandı:

"Bu şartlar çok mu? Bana faturanın ne olduğunu söylüyorsunuz. Ambargonun kalkması için kaç İsrail askerinin tabutunun gitmesini bekliyorsunuz? Bize söyleyin kaç asker esir etmemizi istiyorsunuz? Esirlerimizi kurtarmak için kaç asker esir etmemizi bekliyorsunuz? Uluslararası camia anlamalıdır ki ambargonun kalkmasının zamanı gelmiştir. Bütün gruplar bir araya gelerek ortak taleplerini belirginleştirdi. Biz bugün yarın saldırılarının durmasını istiyoruz. Ambargonun hemen kalkmasını istiyoruz. Zamana ve görüşmelere yayılmasını kabul etmiyoruz."

"Gözlerimiz de kalplerimiz de Filistin'de hayatını kaybeden şehitlerimizle beraber." diyen Meşal, bu insanların Gazze'deki vatan topraklarında şehid olduklarını ifade etti.

Allah'ın da yardımıyla burada kalmaya devam edeceklerini belirten Halid Meşal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz burada kalmaya devam edeceğiz ve bu bütün dünyaya simge olacak. Hiç şüphe yok ki ortada bir felaket var, 600'ün üzerinde insanımız şehit düştü ve belki de şu anda 700'e ulaşmıştır. Bunların büyük bir kısmı kadınlar ve çocuklar. 

Netanyahu; kudreti olmayan, kudretsiz Netanyahu ise kadınları ve çocukları öldürüyor, ayrım yapmadan sivilleri öldürüyor."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum