1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: Bu Zafer Tüm İslam Ümmetinin Zaferidir!
Meşal: Bu Zafer Tüm İslam Ümmetinin Zaferidir!

Meşal: Bu Zafer Tüm İslam Ümmetinin Zaferidir!

Hamas lideri Halid Meşal ve İslami Cihad lideri Ramazan Abdullah Şallah, Kahire'de ateşkesi değerlendirdiler.

22 Kasım 2012 Perşembe 00:02A+A-

Ateşkesin açıklanmasının ardından Mısır'ın başkenti Kahire'de İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah'la yaptığı basın toplantısında Meşal, ''İsrail, geçen çarşamba başladığı, 8 gün süren saldırılarında kaybetti. İsrail, 8 gün sonra Filistinli direniş gruplarının isteklerine boyun eğmek zorunda kaldı. Filistin direnişi kazandı'' görüşünü belirtti.

''Sihir, büyücüsüne geri döndü, İsrail atıldığı macerada başarılı olamadı'' ifadesini kullanan Meşal, İsrail'in ateşkese uyduğu sürece kendilerinin de uyacağını söyleyerek, ''İsrail ateşkese uyduğu müddetçe bizde uyacağız. Eğer onlar dönerse bizde döneriz'' diye konuştu.

Ateşkes maddeleri arasında Gazze'den İsrail'e açılan sınır kapısı dahil tüm sınır kapılarının açılması şartı bulunduğu belirten Meşal, iki tarafın sınır kapılarının açılması, Gazze'ye insan ve mal girişinin kolaylaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

Ateşkesin sağlanmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk yetkililerin çabalarını öven Meşal, ''Başbakan Erdoğan ve Türk yetkililerin ateşkes için harcadığı çabalara teşekkür ediyoruz. Ayrıca Mısır ve Katar'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz'' dedi.

İşte Halid Meşal ve Ramazan Şallah'ın konuşmalarını Timetürk sitesinin çevirisiyle yayınlıyoruz:

Halid Meşal’in konuşmasından satırbaşları:

Anlaşmanın maddeleri uygulamaya geçecek. Gazze Filistin’in bir toprağıdır. Ben ve kardeşim Abdullah bu işi başarıdır. Mısır istihbaratı ile beraber ortaklaşa çalıştık. 

25 Şubatın ruhu bu anlaşmanın üzerindedir. Filistin halkının taleplerini Mısır göz önünde bulundurdu.

Mısır ilk günlerde başbakanını gönderdi. İkinci ve üçüncü gün ulusal ve uluslararası telefon görüşmelerini devreye soktu Mısır. 

Biz Mısır istihbaratı ile gece gündüz çalıştık. Bir çok ülke katkı sağladı. Mısır işin başında yer alan ülkelerden biridir.

Türkiye’nin de yoğun temasları oldu. Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Katar’a aynı şekilde teşekkür ediyoruz. Bir çok İslami kurum ve ülke çabaları esirgemediler.

Elimizdeki silah bize çok büyük katkı sağladı. İran’a teşekkür ediyoruz onlar bu silahları bize verdi. Onlarla biraz ayrı düştük. Onlar halkların taleplerini dikkate alırlar.

İslam ülkeleri Gazze’de silahın önemini bir yerlere not etsinler

Gazze halkına sabrettiniz ve kazandınız. Sizler Allah’a güvendiniz. Silah tutan mücahitlerden Allah yardımını esirgemedi. İslami Cihad ve Hamas Allah’ın ayeti gereğince görevlerini yerine getirdiler

Bu mücadeleden başımız dik çıktık. Siyonist liderlerin yüzleri yerlerde süründü. İkimizin yüzlerini karşılaştırın bu zaferi kimin kazandığını anlarsınız.

Ayrılılarımızı ayaklarımızın altına alacağız ve daha fazla zaferler kazanacağız. Bir lider etrafında tek programla bir araya gelmeliyiz. Bu da direnişe yaslanmalı. Filistin öncelikleri üstünde anlaşsın.

Gazze’nin bu yaptığını Filistin bazında çok büyük zafer olduğunu kabul ediyoruz. Tüm İslam ümmetinin zaferidir.

Ambargonun kalkması ve sınırların açılmasıyla Özgür Filistin’e kadar beraber ittifak edeceğiz

İsrail ateşkese bağlı kalırsa biz de bağlı kalırız. Kalmazsa bizde silaha sarılırız. 

Elimizdeki maddelere güveniyoruz. Amerikan Devletinin anlaşmada imzası var. Bu önemli. Biz Siyonistlere güvenmiyoruz.

Mısır da bu konuda bizim güvencemizdir.Siyonistler ambargonun kaldırılmadığını söylediler. Refah ve Gazze sınır kapılarının açılması ile ilgili madde var buda ambargonun kırılmasını sağlayacaktır.

Hamas bundan sonra da silahlanacak. Bu aşamadan sonra silahlanmaya devam edeceğiz.

Bir dahakine esirleri kurtarmak için dosyayı da kapatacağız.

İstediklerimizi bu ateşkes maddelerine yerleştirdik.

ABD, Mısır ve bazı ülkelere baskı kurarak bu ateşkesi istedi. Bu anlaşma bizim İsrail ile ilk defa dolaylı olarak yapılan bir anlaşmadır.

Ateşkes anlaşmasındaki maddelerin takipçisi Mısırlı kardeşlerimiz olacak

Siyonist İsrail Gazze’yi ayırarak Filistinliler arasında fitne çıkarmak istemiştir. Gazze mücadeleden ve savaştan hiçbir zaman ayrılmadı. Gazze Filistin toprağıdır ve bütün Filistin toprağı özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Bu savaşta şundan emin olun, savaş uçakları hedef alınmıştır bu savaşta ve direnişçilerin sınırda hazır bekleyişleri İsrailliler için cehennem kapılarını açacaktı. Biz birkaç saniye içerisinde savaş uçağının uçuşundan sonra onu hedef aldık dedi.

Allah'a hamdolsun ki Tel Aviv'e fırlattığımız füzeler tam zamanında geldi.

ramazan-sallah_halid-mesal.jpg

İslami Cihad liderinin konuşmasından satır başları:

Halid Meşal kardeşimin söylediklerini onaylıyorum. Bu olaydan sonra birkaç mesaj vermek istiyorum

Burada Filistin halkına teşekkür ediyorum. Şehitlerimize ve yaralılarımıza ve bu konuda çaba serf eden Filistinlilere ve katkısı olan bütün ellere teşekkür ediyorum. Şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum

Direnen Mücahitlere teşekkür ediyorum, onların ellerinden öpüyoruz. 

Amerika’nın Siyonist İsrail’e desteği sınırsız destek verdiler. Eğer Amerika’dan yeşil ışık olmasaydı İsrail bunu gerçekleştiremezdi.

Daha önce yapılan ateşkesin ihlal etmesi Amerika’nın yeşil ışığıyla oldu.

Siyonist İsrail Gazze’nin denizde boğulmayacağını öğrenmiştir. Mücahitlerin yağdırdığı füze ve kararlılık karşısında Gazze’nin yenilemeyeceğini öğrenmiştir.

Ümmetin bütün halkları Gazze’ye destek olmuştur. Filistin halkının yiğitlerinden, duygularından oluşmuştur. 

Biz diyoruz ki elimize bir direniş gücüne de büyük bir halka da sahibiz. Eğer bu direniş olmasaydı bu sonucu elde edemezdik.

Burada isimleri bilinmeyen bir çok insan destek oldular. Biz diyoruz ki bundan sonra biz yeni bir durumla karşı karşıyayız. Mısır istihbaratı bize destek ve katkı sağlamıştır. Mursi’nin liderliğindeki bir duruşla gerçekleşmiştir.

Herkes şunu soruyor, bu ateşkes devam eder mi? Biz diyoruz ki Siyonistler bu ateşkese bağlı kalmayacak. 

Biz Mısır’a bütün güvenceleri verdik. Filistin’deki bu kanın durması için bir takım güvenceler verdik. Sahada yiğit direnişçilerimizin cihadından sonra diyoruz ki biz ateşkese bağlıyız. Siyonistler bağlı kalmazsa kendimizi savunacağız.

Hamas ve diğer direniş gruplarıyla birlikte sürdüreceğiz

Direnişe katkı sağlayan özellikle silah noktasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum

 

HABERE YORUM KAT

23 Yorum