1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Meksika'da Kaçırılan Gazeteci Ölü Bulundu
Meksika'da Kaçırılan Gazeteci Ölü Bulundu

Meksika'da Kaçırılan Gazeteci Ölü Bulundu

Meksika'nın güneydoğu eyaleti Veracruz'da iki gün önce evinden silahlı kişilerce kaçırılan gazetecinin ölü bulunduğu bildirildi.

10 Şubat 2016 Çarşamba 11:05A+A-

Emniyet yetkilileri, gazeteci Anabel Flores Salazar'ın cesedinin komşu şehir Puebla'da bir otobanda bulunmasının ardından ailesi tarafından teşhis edildiğini kaydetti.

Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi Koordinatörü Carlos Lauria yaptığı açıklamada, "Veracruz'un geçmişi hiçbir somut kanıt olmadan yetkililer tarafından iftira atılan gazetecilerle dolu. Yetkilileri, Veracruz medyasını daha kötü duruma getirecek herhangi bir açıklama yapmaması konusunda uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Polis muhabiri Anabel Flores Salazar, Veracruz'daki evinden silahlı kişilerce pazartesi gecesi saat 02.00 civarında kaçırılmıştı. Veracruz eyalet savcıları, gazeteci Salazar'ın bütün bağlantılarının araştırıldığını açıklamıştı.

Vali Javier Duarte'nin göreve geldiği 2010 yılından bu yana Veracruz'da en az 15 gazeteci öldürüldü, 3 gazeteci ise hala kayıp. Duarte, öldürülen ya da kaybolan gazetecilerin uyuşturucu kartelleri ile bağlantıları olduğu veya suç kurbanı oldukları iddiasında bulunmuştu.

Orizaba'da ağustos ayında bir gazeteci ünlü bir uyuşturucu çetesi lideri ile bir barda otururken silahlı 5 kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırı sırasında hayatını kaybetmişti.

AA

HABERE YORUM KAT