1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Mehdiy-i Muntazar’ın Ortodoks Versiyonu"
"Mehdiy-i Muntazar’ın Ortodoks Versiyonu"

"Mehdiy-i Muntazar’ın Ortodoks Versiyonu"

"...İlkesiz ve bir o kadar da hukuk ve ahlak dışı çirkin bir iktidar mücadelesi adına sergilenen rezillikleri Suriye aynasında bir kez daha seyrediyoruz..."

08 Ekim 2015 Perşembe 09:25A+A-

Kenan Alpay - Mehdiy-i Muntazar’ın Ortodoks Versiyonu / Yeni Akit

Tarihin garip bir tecellisi ya da kaderin cilvesi değil gözlerimizin önünde cereyan edip duran. İlkesiz ve bir o kadar da hukuk ve ahlak dışı çirkin bir iktidar mücadelesi adına sergilenen rezillikleri Suriye aynasında bir kez daha seyrediyoruz sadece. Suriye, Moğol istilasından bin beter işgal ve tecavüzlere maruz kalırken sadece emperyalistler değil sözüm ona kimi antiemperyalistler tarafından da kana boğulan halkı sırıtarak temaşa ediliyordu.

Despotizm ve vahşete tutkun bu sırtlanlar için son olarak Rusya ordusuna bağlı savaş uçakları belirdi Suriye semalarında, tıpkı Mehdiy-i Muntazar gibi. Rusya’nın Esed rejimini daha güçlü bir biçimde tahkim edeceği ama daha önemlisi Erdoğan-Davutoğlu çizgisindeki Türkiye’nin dış politikasını çökerteceğine ilişkin beklentiler tavan yaptı. İran ve Hizbullah’ın beceremediğini Rusya kesinlikle becerecek, Esed-Baas rejimi ayakta tutulurken Erdoğan-Davutoğlu siyaseti tarihe gömülecek hayallerine yapılan yatırımlar artıyordu.

‘Mecburen Yutkunur’ Diyorsunuz

Kemalist Türkiye’nin diplomasi anlayışı “yurtta sulh, cihanda sulh” yani emperyalist statükoya kayıtsız şartsız itaate dayanıyordu. Bu işbirlikçi ve mantık dışı angajmana her itiraz “eksen kayması” yaftasıyla tehdit kategorisine kaydedildi, hem içeride hem de dışarıda. Suriye’de Baas rejiminin giriştiği katliamlara karşı sesini yükseltmek, BM ve diğer uluslar arası aktörleri hukuki prosedüre davet etmekse bizzat müttefikler tarafından “tehlikeli yalnızlık” olarak dışlandı, mahkûm edildi.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>