1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Meğer Mesele ‘Direniş Hattı’ Değil, İran’ın Ulusal Çıkarlarıymış!
Meğer Mesele ‘Direniş Hattı’ Değil, İran’ın Ulusal Çıkarlarıymış!

Meğer Mesele ‘Direniş Hattı’ Değil, İran’ın Ulusal Çıkarlarıymış!

“Direniş hattı” edebiyatı ile Suriye’de azılı diktatör Esed’i himaye eden ve onunla kol kola binlerce masum Müslümanın canına kıyan İran’dan nihayet dürüst (!) bir yorum geldi: İran için tüm mesele ulusal çıkarlarıymış!

21 Ağustos 2017 Pazartesi 12:13A+A-

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Kuvvetleri Komutanı ve Irak ile Suriye’deki insanlık suçlarının baş mimarlarından Kasım Süleymani, Hamaney'in, İran'ın Irak ve Suriye'ye müdahalesinin çıkar odaklı olduğunu söylediğini açıkladı.

AA’nın aktardığına göre İranlı Öğrenciler Ajansı İSNA'ya göre, başkent Tahran'da 15'incisi düzenlenen Dünya Cami Konferansı'nda konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani, İran'da bazı yöneticilerin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i diktatör olarak gördüklerini, fakat lider Hamaney'in konuya çıkar odaklı yaklaştığını belirtti.

Süleymani, "Bizim ülke içi ve dışındaki yüksek makamlarda bulunan bazı dostlarımız, 'Suriye ve Irak'a girmeyin. İran'ı koruyun yeter' diyorlardı. Hatta biri, 'Yani biz, gidelim diktatörleri mi savunalım?' demişti. Rehber (Lider Hamaney) ise, 'İlişki kurduğumuz ülkelere hangisinin yöneticisi diktatör veya değil diye mi bakıyoruz? Biz çıkarları gözetiyoruz.' cevabını verdi." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum