1. YAZARLAR

  2. Abdurrahman Dilipak

  3. Medyadaki derin kalemler kimler?
Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yazarın Tüm Yazıları >

Medyadaki derin kalemler kimler?

06 Mayıs 2012 Pazar 17:21A+A-

Geçen gün Bakırköy Savcılığı’nda ifade verdim. Balyoz’dan tutuklu sanıklardan bazıları, yargıyı baskı altına almaya çalıştığım iddiası ile suç duyurusunda bulunuyorlar.. “Şu darbecileri ne yapmalı” başlıklı bir yazı..

Kendi adları yok. Herhangi bir mahkemenin adı da yok.. Ama suç duyurusunda bulunmuşlar. 312 General davası gibi bir dava sanki..

Bazı sanıklar kendilerine göre mantıklı açıklamalar yapan mektuplar gönderiyorlar, kimi sanık yakınları ise hakaret, küfür, tehditlerine devam ediyorlar..

Ne zamana kadar direnecekler bilmiyorum ama, bu şekilde fazla devam edemeyecekleri açık. Çoğu inandırıcı değil.. 28 Şubat’ta uyguladıkları taktiklerle mevzi kazanmaya çalışıyorlar sanki..

Bu arada her gün yeni bir fiş çıkıyor ortaya.

Son olarak Orakoğlu 28 Şubat davası savcılarına 6 klasör belge verdi. Hasan Celal Güzel yaşadıklarını anlattı. Bu arada 3 bin 500 kişilik bürokratik kademede görev yapan kişilerle ilgili yeni bir fiş ele geçirildi. Bunlar kendi adamlarını da fişlemişler aslında. Kim güvenilir, kim değil, kim arada, yani fişlemedikleri kimse kalmamış.

70.000 caminin imamından, cemaati içindeki kişilerin hangi gazeteleri okuduklarına, hangi dergilere abone oldukları, hangi tarikata mensup olduklarına, hangi partiye oy verdiklerine kadar... İyi çalışmışlar anlayacağınız. Esnafı, sanayiciyi, tüccarı, iş adamını da tek tek fişlemişler. “Yeşil Sermaye” diye yakın takibe almışlar. Yetmemiş, milli güvenlik dersi hocaları üzerinden bütün liseleri, meslek liselerini fişlemişler.. Öğretmen, okul aile birliği, herkes..

Şimdi bunlar ele geçti, yeni fişler de ele geçmeye devam ediyor. Vali, kaymakam bırakmamışlar.. Askeri de fişlemişler.. Bunlar Harbiye talebesine general tokatlatan adamlar..

Basın ve STK’lar da artık belli olmaya başladı.. Sıra yargıçlara geldi sanki..

Biliyorsunuz, benim de aralarında bulunduğum 19 gazeteciye operasyon düzenleyeceklerdi. Dine düzenlendi.. 19 vurulacak, 36 tutuklanacak ve 137 işbirliği yapılacak gazeteci var ulusal medyada.. Daha doğrusu 36 kişi gözaltına alınacak, bunların 19’una operasyon yapılacak..

İşte o tutuklanması düşünülen gazeteciler: Abdullah Aymaz, Abdullah Yıldız, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Altan, Ahmet Taşgetiren, Akif Emre, Ali Bayramoğlu, Ali İhsan Karahasanoğlu, Cengiz Çandar, Ekrem Dumanlı, Emre Aköz, Etyen Mahçupyan, Fehmi Koru, Gülay Göktürk, Haluk Örgün, Hasan Celal Güzel, Hasan Karakaya, Hidayet Karaca, Hrant Dink, Hüseyin Gülerce, Kazım Güleçyüz, Mehmet Altan, Mehmet Ocaktan, Murat Belge, Mustafa Erdoğan, Mustafa Kaplan, Mustafa Karaalioğlu, Nazlı Ilıcak, Nuh Gönültaş, Perihan Mağden, Sadık Albayrak, Serdar Arseven, Sibel Eraslan, Umur Talu, Yavuz Bahadıroğlu. Bunlar daha önce medyada çıktı, ama bir daha hatırlatmak istedim..

Muhtemel destekçilere gelince, tam 137 isim.. Gözaltına alınacağı tahmin edilen isimlerin bunların arasında olmadığını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Peki kim bunlar: Abbas Güçlü, Adnan Bulut, Ali Baransel, Ali Can Değer, Ali Kırca, Ali Sirmen, Alper Turgut, Altemur Kılıç, Arslan Bulut, Ayşe Nur Bulut, Ayşe Nur Arslan, Ayşe Özgün, Baki Şehirlioğlu, Behiç Kılıç, Bekir Coşkun, Bülent Özdemir, Can Ataklı, Cem Aydın, Cüneyt Arcayürek, Coşkun Kırca, Emin Çölaşan, Enis Berberoğlu, Erdal Güven, Erdal Şafak, Erdem Arif Sürek, Ergun Ayaz, Erol Manisalı, Erol Mütercimler, Ertuğrul Özkök, Esin Dalay, Faruk Kırtay, Fatih Altaylı, Fatih Çekirge, Fikret Bila, Filiz Güler, Gül Sülün, Güler Kömürcü, Gündüz Aktan, Güneri Civaoğlu, Güngör Mengi, H. İbrahim Büyükfuran, Hakan Aygün, Haluk Şahin, Hasan Pulur, Hasan Ünal, Hayati Arıgan, Hayrullah Mahmud, Hikmet Bila, Hulki Cevizoğlu, İbrahim Yıldız, İclal Aydın, İlhan Selçuk, İlker Sarıer, İsmail Küçükkaya, İsmail Polat, İsrail K. Kumbasar, Kadri Gürsel, Kemal Yavuz, Kemal Yurteri, Kerim Can Kamal, Levent Gençelli, Leyla Umar, Mehmet Ali Kışlalı, Mehmet Faraç, Mehmet Güler, Mehmet Soysal, Mehmet Şehirli, Mehmet Tezkan, Mehmet Yakup Yılmaz, Melih Aşık, Metehan Demir, Metin Uca, Mine Kırıkkanat, Mine Şenocaklı, Muharrem Sarıkaya, Murat Çelik, Murat Demirel, Murat Yetkin, Mustafa Bağdiken, Mustafa Balbay, Mustafa Mutlu, Mümtaz Soysal, N. Oktay Apaydın, Nail Güreli, Namık Kemal Zeybek, Necati Doğru, Necdet Sevinç, Nejdet Coşkun, Nuray Başaran, Nuri Çolakoğlu, Nuri Elibol, Nuri Sefa Erdem, Oktay Ekşi, Olga Ünaydın, Orhan Birgit, Orhan Saat, Özdemir İnce, Rahmi Turan, Rıza Zelyut, Ruhat Mengi, Ruşen Çakır, Sabahattin Önbikar, Saygı Öztürk, Sedat Ergin, Sefer Darıcı, Serdar Akinan, Serhar Alaattinoğlu, Soner Yalçın, Sultan Uçar, Süheyl Batum, Süleyman Arat, Şenol Demirci, Şükran Pakkan, Şükrü Küçükşahin, Taki Doğan, Taşkın Şenol, Tayfun Devecioğlu, Taylan Sorgun, Tufan Türenç, Tuncay Özkan, Ufuk Büyükçelebi, Uğur Cebeci, Uğur Dündar, Uğur Şefkat, Ümit Özdag, Ümit Zileli, Ünal İnanç, Yalçın Bayer, Yalçın Bel, Yaşar Nuri Öztürk, Yavuz Gökalp Yıldız, Yazgülü Aldoğan, Yılmaz Özdil, Yücel Yener, Zafer Mutlu, Zafer Tokuş, Zekeriya Beyaz, Zübeyir Kındıra. Bunları kendileri fişlemişler. Bu liste daha önce yayınlandı. Bu listede olup bu listede yer almasına tepki gösteren de var, sessiz kalan da, bu rolü kabul eden de. Kim kimdir buna siz karar verin.. Bunlardan bazıları öldü. Bir kısmı ciddi bir özeleştiri yaptı, şimdi başka bir çizgi izliyor ama burada olmayan başka isimler de var aslında.. Ama yakında gerçek ortaya çıkacak.. Selam ve dua ile..

YENİ AKİT 

YAZIYA YORUM KAT