1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Medya Linci ve Nureddin Yıldız
Medya Linci ve Nureddin Yıldız

Medya Linci ve Nureddin Yıldız

Nureddin Yıldız hakkında açılan soruşturma hukukun işlediğinin mi yoksa medyatik linç kampanyasının beslediği popülist kaygıların yargıyı yönlendirdiğinin mi görüntüsüdür?  

09 Mart 2018 Cuma 18:42A+A-

Rıdvan Kaya, Haksöz-Haber için kaleme aldığı yazısında merkezinde Nureddin Yıldız’ın ve onun ismi üzerinden yürütülen medya linçi gündemini değerlendiriyor.

Rıdvan Kaya’nın yazısı şöyle:

Dinlemeden Yargılamak, Anlamadan Mahkûm Etmek!

Sözü bağlamından kopartıp soyutlayarak farklı bir zemine taşımak, sarf edilme niyet ve hedefinin tamamen dışında politik hedefler için istismar etmek çirkin bir davranış; sözün sahibine de, bu yolla gündemine sokulan muhataplara da yapılmış açık bir haksızlıktır.

Ne yazık ki, kamuoyunda temsil özelliği bulunan şahısların kimi sözlerini cımbızlama yoluyla gündemleştirip, saldırı kampanyasına dönüştürmek son dönemde Türkiye’de yaygın bir ‘gündem belirleme tekniği’ haline gelmiş bulunuyor. Medyada, siyasette, hatta yargıda bu çarpık tutumun kirli yansımalarıyla, son derece vahim sonuçlarıyla sürekli karşılaşıyor; asılsız, haksız değerlendirmeler neticesinde insanların itibar suikastine uğratılmalarına, birbirleri aleyhine kışkırtılmalarına, dahası ağır cezalara çarptırılmalarına şahitlik ediyoruz.  (…)

Yazının devamı >>>