1. HABERLER

  2. HABER

  3. Meclis'te 'Tapeli' Bloknot Tartışması
Meclis'te 'Tapeli' Bloknot Tartışması

Meclis'te 'Tapeli' Bloknot Tartışması

4 eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu'nun raporlarından not defteri basıp dağıtan TBMM İdaresi, kağıtların gizliliği bulunmadığını belirtti.

29 Ocak 2015 Perşembe 17:17A+A-

TBMM idaresinin sürdürdüğü çevre dostu bir uygulama parlamentoda yeni bir tartışma yarattı. 'Çevre Dostu Meclis' projesi kapsamında meclisteki kullanılmış kağıtlar bloknot haline getirilip TBMM çalışanlarına, milletvekillerine ve gazetecilere dağıtılıyordu. Uygulama, bir yüzü boş olan kağıtları yeniden değerlendirmeyi amaçlıyordu.

Tartışma ise, yolsuzlukla suçlanan 4 eski bakan hakkındaki binlerce sayfalık Soruşturma Komisyonu raporlarının da not defteri olarak değerlendirilmesiyle başladı.

Bazı not defterlerinde, bakanların yaptığı telefon görüşmelerine ait tapeler de vardı. Tapelerin de yer aldığı not defterlerinin basına yansımasıyla TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kullanılmış kağıtlardan yapılan not defterindeki belge ve tutanakların Meclis Soruşturma Komisyonu raporunda yer aldığı ve herhangi bir gizliliği bulunmadığı belirtildi. 

Uygulamanın iki yıldır devam ettiğini vurgulayan TBMM idaresi şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu habere konu olan belge ve tutanaklar bastırılarak dağıtılan ve TBMM'nin internet sayfasında da yer alan 9/8 esas numaralı Meclis Soruşturma Komisyonu raporunda yer almakta olup herhangi bir gizliliği bulunmamaktadır. Nitekim habere ait fotoğraflarda yer alan 'S.Sayısı 681' ibaresi de kullanılan kağıtların komisyon raporundan artan müsveddeler olduğunu açıkça göstermektedir."

Meclis Başkanlığı inceleme başlattı

Bu açıklamadan sonra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili bazı tapelerin Meclis'te bloknot haline getirilmesi konusunda, "TBMM Başkanlığı'nın inceleme başlattığını" açıkladı. 

HABERE YORUM KAT