1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Meclis Bütçe İçin 13 Gün Kesintisiz Çalışacak
Meclis Bütçe İçin 13 Gün Kesintisiz Çalışacak

Meclis Bütçe İçin 13 Gün Kesintisiz Çalışacak

TBMM Genel Kurulu, yarından itibaren 13 gün sürecek 2016 yılı bütçe mesaisine başlayacak.

25 Şubat 2016 Perşembe 13:59A+A-

Meclis, 2016 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezî Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı için hafta sonları da dahil olmak üzere 13 gün kesintisiz çalışacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler, yarın yapılacak. Genel Kurul, yarın saat 14.00'te toplanacak. Bütçe üzerinde Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunumunun ardından gruplar ve hükûmet birer saat süreyle görüşlerini ifade edecek.

Yarınki görüşmelerde AK Parti Grubu adına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker ile Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grubu adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Grubu adına ise Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, konuşacak.

MHP adına ise kimin konuşacağı henüz belirlenmedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da hükûmet adına eleştirilere yanıt verecek. Ayrıca iki milletvekili de kişisel görüşlerini ifade edecek.

Genel Kurul'da, 27 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanlığı,TBMM, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Kamu Denetçiliği Kurumu, MİT, MGK, Diyanet işleri Başkanlığı, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, 28 Şubat Pazar günü Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, AFAD, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu bütçeleri görüşülecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı bütçeleri 29 Şubat Pazartesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bütçeleri 1 Mart Salı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçeleri 2 Mart Çarşamba, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçeleri 3 Mart Perşembe, Milli Savunma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçeleri 4 Mart Cuma, Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile üniversitelerin bütçeleri ise 5 Mart Cumartesi günü ele alınacak.

Bütçe Çalışmaları 9 Mart'ta Tamamlanacak

Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gelir Bütçesi ile 2016 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın ilk 5 maddesi 6 Mart Pazar, 6-13. maddeleri 7 Mart Pazartesi, 14 ve 15. maddeleri ile 2014 Yılı Merkezî Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri ise 8 Mart Salı günü görüşülecek.

Genel Kurul, her gün saat 11.00'de toplanacak ve günlük programını tamamlayıncaya kadar çalışacak. Gruplar ve hükümetin turlardaki konuşma süresi 80 dakika olarak belirlendi.

Meclis'in bütçe maratonu, 9 Mart Çarşamba günü, bütçenin tümü üzerinde yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak.

Genel Kurul, 9 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te toplanacak, konuşmaların ardından tasarının oylamasıyla bütçe çalışmaları tamamlanacak.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT