1. YAZARLAR

  2. Seyid Zehra

  3. McCain Araplara önyargılı
Seyid Zehra

Seyid Zehra

Yazarın Tüm Yazıları >

McCain Araplara önyargılı

17 Ekim 2008 Cuma 06:22A+A-

Cumhuriyetçi aday bir mitingde Obama’nın Arap olmadığını anlatırken, Arapların saygın insanlar olmadığını ima etmekten kaçınmadı

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı John McCain, cahil ve faşist bir adam. Seçim kampanyasının başladığı günden bu yana, o ve yandaşları Demokrat aday Barack Obama’nın imajını lekelemeye çalıştılar ve Obama’nın ailesinin İslami kökenlerine işaret etmekten kaçınmadılar. Bunun arkasında McCain’in İslam’ın kötü ve tehlikeli olduğu yönündeki düşüncesi yatıyor. İşte cehaletin ve faşistliğin zirvesi bu.

Geçtiğimiz günlerde Obama’yla mücadelede şansının gerilediğine işaret eden anketlerden endişelenen McCain, kendisinin ve yandaşlarının faşistliğini ortaya koymaktan başka yapacak bir şey bulamadı. Seçim mitinglerinde Obama’ya karşı ‘terörist’, ‘Müslüman’, ‘hain’ ve hatta ‘öldürün onu’ gibi faşist sloganlar atmak normalleşti. Ardından sıra Araplara geldi. McCain Araplara yönelik faşist nefretini en çirkin ifadelerle gözler önüne serdi.

İki gün önceki bir seçim mitinginde şöyle bir olay yaşandı. McCain’in bir destekçisi “Ben Obama’ya güvenmiyorum çünkü o Arap” diyordu. McCain başını sallayıp, “Hayır hanımefendi. Arap değil. Kendisi saygın bir aile reisi ve vatandaştır” diye yanıt verdi. Bu açıklamanın doğal olarak anlamı şu: McCain’e göre herhangi bir Arap saygın ve muhterem bir aileye mensup değildir, bir Arap’ın Amerikan vatandaşı olması uygun düşmez.
Bu ırkçı ve cahil adamın ifadeleri onun faşist eğilimlerinin derinliğini, Araplara karşı nefretinin boyutunu gözler önüne seriyor. McCain daha önce de İslam’a ve Müslümanlara yönelik nefretini ortaya koymuştu. Başarısız projelerini bedeli ne olursa olsun sürdürmek isteyen ABD’deki Siyonist emperyalist zümrenin bütün gücüyle McCain’in arkasında durması, İsrail uğruna İslam’a, Müslümanlara ve Araplara yönelik savaşı sürdürmesi için Cumhuriyetçi adaya umut bağlaması şaşırtıcı değil.

McCain’in ifadeleri doğal olarak bütün Araplara hakaret olarak görülmekte. Bu sözler özellikle de yaklaşık 3 milyon Amerikalı Arap’a yönelik nefretin doğrudan ifadesidir. McCain bu Amerikalı vatandaşları saygın insanlar ve saygın aileler olarak görmüyor. Saygın bir Amerikalı profesör McCain’e şiddetle karşı çıkarak, bu ifadeleri dile getiren bayana şöyle yanıt vermesi gerektiğini ifade ediyordu: “Obama Arap olsa bile, onu kötüleyecek bir durum söz konusu olmazdı. Fakat kendisi Arap değil.”

Amerikalı profesör McCain’in bu sözlerinin sadece Amerikalı Araplara değil, bütün Amerikalılara hakaret olduğunu ifade ediyor ve dikkatleri eski başkan adaylarından, Arap Amerikalı Ralph Nader’a çekiyor. McCain’in Nader’a, bütün Amerikalı Araplara ve bütün Amerikalılara büyük bir özür borcu olduğunu belirtiyor.

İşin aslı McCain’in özür dilemesi veya dilememesi Arapları fazla ilgilendirmiyor. Siz saygın bir insandan özür beklersiniz. Fakat bu cahil ve ırkçı adam bu sözleri bilinçli olarak sarf etti. Hem bu ifadelerin saygın birinin ağzından çıkması, saygın bir siyasi ve sosyal terbiyenin ürünü olması mümkün değil. Hiçbir Amerikalı Arap bu adama oy vermemeli. Sadece Araplara hakaret ettiği için değil; McCain’in düşmesi Amerika’nın ulusal görevi ve dünyanın çıkarınadır. (Bahreyn gazetesi Ahbar El Haliç, 14 Ekim 2008)

RADİKAL

YAZIYA YORUM KAT

1 Yorum