1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'MAZLUMDER Kuruluş Gayesine Geri Dönmeli'
'MAZLUMDER Kuruluş Gayesine Geri Dönmeli'

'MAZLUMDER Kuruluş Gayesine Geri Dönmeli'

MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nin Pazar günü yapılacak kongresi için adaylığını koyan Adem Çevik, MAZLUMDER’in 6-8 Ekim katliamlarına sessiz kalıp Kobani’deki PYD’yi savunmasının akıl tutulması olduğunu söyledi.

28 Mart 2015 Cumartesi 04:10A+A-

Mazlum Der İstanbul şubesi Pazar günü kongreye gidiyor. Mağdur insanların haklarını savunmak için her platformda mücadele eden Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nin 12. Olağan Kongresi’nde başkan adayı oldu.

MAZLUMDER’in İstanbul yönetimini düştüğü hatalardan kurtarmak için İstanbul şube başkanlığına aday olduğunu ifade eden Adem Çevik, “Doğu’da Yasin Börü gibi kardeşlerimiz katledilirken sessiz kalan, “Suriyeli muhalifler silahlanmasın” diyen MAZLUMDER yönetimi, “Kobani’de PYD silahlanmalı” diyerek akıl vicdan tutulması yaşamıştır.” dedi.

Çevik'le yaptığımız röportajın tamamı:

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Memleketim Bolu Gerede. 1968 doğumlu ve 2 genç ve Mursi Cahid isimli 19 aylık bebeğin babasıyım. Rahmetli babam sendikacıydı ve mücadeleciydi. Arkeolog kızım Büşra “Özbekler Birliği”nin kurucusu. Oğlum Burak da Dünya Çocuk Hakları Derneği’nin kurucusu.

8 yaşında iken duvara MSP yazdım diye köy imamından, 10 yaşımda sınıfta MSP propagandası kâğıdı dağıttım diye okul müdüründen şamar yedim. Gerede Kur’an kursunda 2 sene hafızlık çalışması yaptım. 1987’de Milli Gençlik Vakfı Gerede Şubesi’ni kurdum daha sonra MGV’nin Genel Merkezinde vazifelendirildim. Milli Gençlik Dergisi’nde editörlük yaptım. Kıvılcım Çocuk Dergisi’ni yayımladım. İrşad Kitabevi’ni kurdum.

Kuruluşuna öncülük ettiğim cemiyetlerden bazıları: Adalet Platformu, Şifa Platformu, FİTEM, Kur’an-ı Anlama Platformu, Kurtuluş Kur’an’da Platformu, Bilâdi ŞAM Cemiyeti ve Verde Okulu, Filistin Mülteci Hakları Derneği, Özbekler Birliği ve Türkistan Birliği. FarkTel ismiyle bilişim sektöründe faaliyetteyim. İMKANDER yönetimindeyim.

MAZLUMDER Başkanlığı’na aday olma sebepleriniz nelerdir?

MAZLUMDER çeyrek asırlık bir kuruluş. Ümmetin yüz akı bir kuruluş. Geçtiğimiz hafta Ali Emiri’de yapılan 2. Büyük Üye Şurası’na 4 bin üyemizden 20 kişinin katılması, bunlardan 5 kişinin zaten çalışanlardan oluşması çok düşündürücü. Açıkçası bu MAZLUMDER’in itibarının yerle bir edilmesi manasına geliyor. Şuraya 35 kişilik genişletilmiş yönetimden sadece 3 kişi katılıyor ve başkan mahcup olduğundan dolayı Şura’ya katılmıyorYasin Börü gibi kardeşlerimiz öldürülürken 3 maymunlar oynanıyor, PKK/PYD’ye lojistik destek sağlanıyor. Gördüğüm bu yanlışlardan dolayı aday oldum.

Peki, sebep ne, niçin kongreye katılım yok?

Bizce sebep; MAZLUMDER’in İHD’leşmesi. Ayrıca, Gezi Parkı ve Kobani darbe girişimlerinde yanlış yerde durması, yönetimin ve üyelerinin hilafına; hatta kuruluş gayesine aykırı faaliyetlerde bulunması. Doğu’da Yasin Börü gibi kardeşlerimiz katledilirken sessiz kalan,  “Suriyeli muhalifler silahlanmasın” diyen MAZLUMDER yönetiminin, “Kobani’de PYD silahlanmalı” diyerek akıl vicdan tutulması yaşaması. MAZLUMDER üyelerinin iradesine ipotek konulması. Kongrede insanlar oy kullanamasınlar diye kongre 4 saat geç başlatılıyor. Aynı oyun bu sene de planlanıyor. Önce divan oluşturulmuyor. 4 saat boyunca protokol konuşunca, üyeler oy kullanmadan ayrılmak zorunda kalıyorlar. MAZLUMDER Genel Koordinatörü ve Genel Başkanı’nın HDP’den adaylığının basında yazılmasından üyeler rahatsız. MAZLUMDER yönetiminin PKK, PYD ve Gezi Parkı zulümlerini görmemesi üyelerin tepkisine sebep oluyor. MAZLUMDER’in bu anlamsız tavrı, İran ve Esed’in suçlarını örtmek anlamına gelmiyorsa başka nedir acaba?

MAZLUMDER’den üyeler neden ayrılmaktalar?

Üyelerimiz, MAZLUMDER yönetiminin kendilerini temsil etmediğini düşünmektedirler. Bazı kurucular ve üyeler, kurumların da insanlar gibi bir ecelinin olduğunu söylemekteler. Biliyorsunuz dünyaca ünlü aktivist Av. Gülden Sönmez ve Elif Uzunpınar istifasını verdi. Dilipak da yönetime uyarıda bulundu.

MAZLUMDER üye listesi neden size verilmiyor?

Ortak çalıştığı cemiyetlere, bilişim ve SMS firmalarına üye listesi verilip başkan adayına verilmemesi MAZLUMDER’in de zulüm yaptığını göstermektedir. Halbuki ayet bize, “aleyhinize de olsa adil şahitler olun” demektedir. 9 Mart Şurası’nda listeyi alenen istedim, seçime 2 gün var ve hâlâ liste bana verilmedi.

Siz neler yapacaksınız?

Öncelikle, Suriye’de yaşanan ve 370 bin insanın öldüğü katliamla ilgili bir an önce etkili eylemler yapacağız. Suriye diktatörü Beşşar Esed’e destek veren ülkelere karşı da gerekli olan tepkiyi göstereceğiz. MAZLUMDER İstanbul Şubesi şu anda sadece gündemi takip ediyor. Biz ekibimizle beraber yönetime geldiğimizde gündemi takip edenden ziyade gündemi belirleyen olacağız inşallah. Bizim temel sloganımız şu: Kuruluş gayesine uygun: #YeniMazlumder

28 Şubat döneminde camide yasak olan 12 yaş Kur’an yasağı camiden kaldırıldı ama ilköğretimde ve anaokulda yasak devam etmekte. Ekibimle beraber yönetime geldiğimizde, tüm okullarda insan hakları kulüpleri, Kur’an-ı Anlama Kulüpleri ve Düşünce Kulüpleri oluşması için gayret edeceğiz. İlköğretim ve anaokulları dahil bütün sınıflarda Kur’an ve siyer dersinin okutulması için çalışmalar yapacağız.

Darbecilerin emrindeki DGM kararlarının ve 28 Şubat kararlarının iptal edilmesi için, karma ve Kemalist eğitim dayatmasının kalkması için, kravat mecburiyeti olmaması için mücadele edeceğiz.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nin diğer sivil toplum kuruluşları ile diyalog kurmasında bazı sorunlar olduğu biliniyor. #yenimazlumder listemiz kazandığında bu sorunları çözeceğiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla iyi ilişkiler içerisinde olacağız.

#yenimazlumder yönetiminin ümmet için, davamız ve insanlık için hayırlı olur inşallah.

Tüm dostlarımızı 29 Martta yapılacak kongrede bize destek vermeye davet ediyoruz.  (Erkan Yavuz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum