1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mavi Marmara Davası Yalnız Bırakılmadı
Mavi Marmara Davası Yalnız Bırakılmadı

Mavi Marmara Davası Yalnız Bırakılmadı

Mavi Marmara davasının 13. duruşması saat 10.00’da Çağlayan Adliyesindeki 1. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonunda görüldü.

19 Ekim 2016 Çarşamba 15:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mavi Marmara davasının 13. duruşması saat 10.00’da Çağlayan Adliyesindeki 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonunda görüldü. Duruşmaya farklı ülkelerden hukukçu, mağdur yolcu, şehit aileleri ve Türkiye’nin birçok şehrinden davanın takipçileri katıldı.

12. duruşmada, Türkiye ile İsrail arasında imzalanan 28 Haziran tarihli anlaşmanın 6. maddesinde yürürlüğe girme şartlarının bahsedildiğini bu nedenle anlaşmanın yürürlüğe girip girmediğinin araştırılmasına, ilgili yerlerden sorulmasına hükmeden mahkeme heyeti, 13. duruşmada reddi hâkim davasının sonuçlanmamasına dayanarak bir sonraki duruşmayı 2 Aralık 2016 tarihine ertelediğini beyan etti. Reddi hâkim talebinin kabul görmesi halinde mevcut heyetin değişeceği, aksi takdirde mevcut hâkim tarafından mahkemeye başkanlık edileceği belirtildi.

Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail’in bu duruşmada davanın bitirilmesini beklediğini ve umduğunu söyledi. Ancak Siyonistlerin hayal kırıklığına uğradıklarını ve inşallah bundan sonra da uğrayacaklarını belirten Yıldırım, Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacakları günlere dek Filistin davasının takipçisi olacaklarını söyledi.

Açıklamada, davayı etkileyebileceği söylenen İsrail ve Türkiye arasındaki uluslar arası antlaşmanın uluslar arası hukuka uygun olmadığı belirtildi. Ayrıca Türkiye hukuk sisteminin böylesi önemli bir davayı siyasete kurban etmemesi gerektiği belirtildi.

“Katil İsrail Hesap Verecek”, “Mavi Marmara Onurumuzdur”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması”, “Birruh Biddem Neftike Ya Aksa”, “Şehit Furkan Yolun Yolumuz”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz”  sloganlarıyla adliye önündeki açıklama nihayete erdi. 

_mg_8089+.jpg

_mg_8094.jpg

_mg_8104.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum