1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Davası Düşürüldü
Mavi Marmara Davası Düşürüldü

Mavi Marmara Davası Düşürüldü

Mavi Marmara Davası, bugünkü uzun ve gerilimli duruşma sonucunda Türkiye-İsrail arasındaki anlaşma gerekçe gösterilerek düşürüldü. Katil İsrailli askerler hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmedildi.

09 Aralık 2016 Cuma 20:18A+A-

Mavi Marmara Davası'nda mağdur-şikayetçi avukatlarının talepleri üzerine mütalaa veren duruşma savcısı, "Türkiye Cumhuriyeti, sadece bu yargılama ve bu sanıklar yönünden özel olarak feragat etmiştir. Bu davanın devam etmesi için yasal dayanak kalmamıştır" dedi.

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıya ilişkin İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, çok sayıda mağdur-müşteki ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanının duruşma salonuna ayakta izleyici alınmaması talimatı nedeniyle duruşma tartışmalarla başladı.

Avukatlar salona alınmayan müvekkillerinin darp edildiğini öne sürerek, görevlilerin talimatı hakimlerin verdiğini söylediklerini belirttiler. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Maksut Karakulak, "Hakim darp edin emri verir mi ya olur mu öyle şey" dedi. Mağdur-müşteki avukatları söz isteyerek duruşma savcısının bir önceki celse verdiği mütalaasını hatırlattılar ve bu talebe dayanak olarak gösterilen İsrail-Türkiye anlaşmasının orijinal metninin istenmesini talep ettiler. Yargılamaya devam edilmesini isteyen avukatlar, mahkemenin tarafsızlığına gölge düştüğünü belirterek reddi hakim talebinde bulundular. Avukatlar ve mahkeme başkanı arasında yaşanan atışma şeklindeki konuşmaların ardından Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aslan'a söz verildi. Savcı Aslan, avukatların reddi hakim taleplerinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek reddi hakim talebinin reddedilmesini istedi. Savcı Aslan, "Türkiye Cumhuriyeti, sadece bu yargılama ve bu sanıklar yönünden özel olarak feragat etmiştir. Bu davanın devam etmesi için yasal dayanak kalmamıştır. Bundan önce ve bundan sonra tanık, mağdur, müşteki, avukat dinlenemez ve usulü işlem yapılamaz. Bu yargılama engelidir. Düşme adına yaptığımız talebin değerlendirilerek karar verilmesini talep ediyorum. Eğer mahkeme ret yönünde karar verirse yargılamaya devam edilmesini talep ediyorum" dedi.

Duruşma salonunda bir müştekinin konuşması üzerine Mahkeme Başkanı salondan çıkarılmasına karar verdi. Güvenliğin dışarı çıkmasını istemesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Mavi Marmara avukatları "Böyle yargılama olmaz" diyerek cübbelerini çıkararak salonu terk etti. Salonda slogan atan müştekiler, tekbir getirip salonu terk etti.

1_0.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum