1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ’Mason’ Nitelemesinin Bile Mâsum Kalabileceği Bir Tip..
’Mason’ Nitelemesinin Bile Mâsum Kalabileceği Bir Tip..

’Mason’ Nitelemesinin Bile Mâsum Kalabileceği Bir Tip..

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

12 Nisan 2015 Pazar 16:04A+A-

Son günlerde Yeni Şafak ilginç iddiaları ortaya atıyor.

Bunlardan özellikle iki tanesi, kamuoyunda daha bir ses getirdi..

Birisi, Pennsylvania Şeyhi’nin 40 yıl öncelerde masonlarla irtibat kurduğu, ya da mason olduğu iddiası..

Diğeri ise, M. Kemal’i İsmet Paşa’nın zehirlettiği iddiası..

*

Bunlardan birincisi hakkında söyleyecek söz bulmak zor.. Çünkü normal dışı bir ruh haline sahib birisi.. Bağlılarının ve karşıtlarının onun şahsiyeti hakkındaki iddiaları, birbirinin 180 derece zıddı.. O, bağlıları nezdinde, ’normal üstü’ birisi.. Eskiden, on yıllarca en yakınında, yanıbaşında bulunmuş kimselerin yazıları, beyanları bu normal dışılığı normal üstü şekline dönüştürüyor.

Karşıtları nezdinde ise, klinik bir vak’a..

Böyle bir kişi hakkında kesin konuşmak zor.. Çünkü, bu kişinin, tercih ettiği yol,  onun mason olduğu iddiasıyla zıd bir durum oluşturmuyor.

Çünkü, o, kendi takib ettiği yöntemde, Amerika ve İsrail ile zıdlaşmamayı ve o güç odakları nezdinde itimad ve itibar edilir birisi ve bir yanaşma konumunda olmayı prensip edinmiştir. Bunu bazı beyanlarından da çıkarmak mümkündür, ama, fiiliyatıyla bunu zâten ortaya koymaktadır. Bu açıdan bakıldığında, masonluk gibi, sionist ve diğer emperyalist emellere zemin hazırlayan bir cereyanla da zıdlaşmamayı, ona yakın durmayı da gerekli gören birisi olduğundan, masonluğa da yakın durmuş olması şaşırtıcı olmaz.

Yazının Devamı >>>