1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mason Locasına Saldırı Davasında 4 Müebbet
Mason Locasına Saldırı Davasında 4 Müebbet

Mason Locasına Saldırı Davasında 4 Müebbet

Kartal'da Mason Locası'na bombalı saldırı olayı da dahil cinayet ve gasp suçlamasıyla yargılanan sanıklardan 4'ü mübbet hapis cezasına çarptırıldı.

06 Haziran 2013 Perşembe 00:08A+A-

Kartal'daki Yakacık Mason Locası'na bombalı saldırı olayı da dahil cinayet ve gasp suçlamasıyla yargılanan sanıklardan 4'ü mübbet hapis cezasına çarptırıldı. 19 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

Kartal'da Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Yakacık Locası'na Mart 2004 tarihinde yapılan bombalı saldırı, Yasef Yahya adlı kişinin öldürülmesi ve 6 kişinin gasp edilmesi olayıyla ilgili davada karar çıktı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hasan Dağ, Hamza Ali Temiz ve Adem Çetinkaya getirildi. Son sözlerini söyleyen sanık ile avukatları beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Karar için ara veren mahkeme, aranın ardından hükmünü açıkladı. Mahkeme, sanıklar Hasan Dağ, Hamza Ali Temiz, Adem Çetinkaya ve Engin Vural'ın bombalama, cinayet ve gasp suçlarına katıldıklarının sabit olduğu gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmalardaki hallerini dikkate alan mahkeme, cezayı mübbet hapse çevirdi.

Sanık Hakan Çalışkan'ı örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, örgüt üyeliği ve yardım yataklık suçlamasıyla yargılanan 19 sanık hakkında suçları sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

2004 yılı Mart ayında Yakacık Mason Locası'na el yapımı boru tipi bomba ile gerçekleştirilen olayda biri saldırgan biri garson 2 kişi ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Yeni Şafak Gazetecilik A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

CİHAN

HABERE YORUM KAT