1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mardin Turizmine PKK Darbesi!
Mardin Turizmine PKK Darbesi!

Mardin Turizmine PKK Darbesi!

Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamında büyük canlanmanın yaşandığı Güneydoğu Anadolu’nun gözde turizm merkezlerinden Mardin'de PKK'nın son dönemdeki saldırıları turizme büyük darbe vurdu.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:18A+A-

Mardin'de Çözüm Süreci'nde otellerde yüzde 100 doluluk yaşanırken, son dönemde PKK'nın yol kesme, araç yakma, yola patlayıcı yerleştirme saldırıları turizmde kayıplara neden oldu.

Sektörde kaybın yüzde 80'lere vardığı belirtilen kentte bazı otel inşaatları durduruldu, bazı projeler iptal aşamasına geldi, küçülmeye gidilen otellerde onlarca personelin işine son verildi.

Hedefleri sekteye uğrayan kentteki turizmciler, Çözüm Süreci'nin devamını istiyor.

"Kayıp Yüzde 80'lerde"

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin neresinde bir olay yaşansa bunun Mardin turizmine yansımasının olumsuz olduğunu ve rezervasyonların iptal edildiğini söyledi.

Türkiye'deki her 10 kişiden 7'sinin kente gelmek istediğini ifade eden Güngör, Mardin'in ciddi turizm potansiyeli olduğunu vurguladı.

"Şu an, turizm sektöründe yaşanan kayıp yüzde 80'lerde. Turizme yönelik projeler de ya askıya alındı ya iptal edildi. 2015, turizmde Mardin için kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek." diyen Güngör, şunları kaydetti:

“Son Dönemde 120 Kişi İşten Çıkarıldı”

"Sezona yetiştirilmeye çalışılan 3 otelimizin yaşanan olaylar nedeniyle projeleri durduruldu. Devam eden yatırımlar kapsamında 6 otel var. Onların da bu olaylardan dolayı projeleri iptal aşamasında. Bu ortamda hiç kimse bu bölgede yatırım yapmayı düşünemez. Otel rezervasyonlarımız iptal ediliyor. Oteller küçülmeye gitti. İşletmeler, maliyeti düşürmek için istihdamda küçülmeye gidiyor. Son dönemde 120 kişi işten çıkarıldı.”.

HABERE YORUM KAT