1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Manşetten Bükreş’te Kavurma Ziyafeti
Manşetten Bükreş’te Kavurma Ziyafeti

Manşetten Bükreş’te Kavurma Ziyafeti

Zaman gazetesi bugünkü manşetini Tuna Vakfı’nın Romanya’nın başkenti Bükreş’te on bin kişiye dağıttığı kavurmalara ayırmayı uygun görmüş.

27 Eylül 2015 Pazar 16:41A+A-

HAKSÖZ HABER

“iyilikte sınır yok” mottosuyla haberi yapan Zaman gazetesinin bayram boyunca Gazze ya da Suriye ile ilgili birinci sayfadan kurban eti dağıtımı haberine rastlamak mümkün değilken, böylesi bir tercihe niçin gerek duyulmuş acaba?

“Kimse Yok Mu”nun çeşitli İslam ülkelerinde kurban eti dağıtma faaliyetlerinin Romenlere yönelik kavurma dağıtma haberinin gerisinde kalması ne ile açıklanabilir?

Tuna Vakfı’nın PR çalışması olabilir mi? Ya da mesela Avrupa’ya “Bakın biz kurbanlarımızı sadece Müslümanlarla değil, gayrı Müslimlerle de paylaşıyoruz” mesajı.

“iyilikte sınır yok” mottosu herhalde bu anlama gelmekte. Lakin yapılan faaliyetin ihtiyaç sahibi Romenlerle bir ilgisi olmadığı, vakfın yerel bir açık hava faaliyeti olduğu çok açık. Elbette hayırda sınır yoktur, faaliyette de. Oralara kadar uzanmış ve tebliğ faaliyetlerine vesile kılınmış böylesi bir ameli sorgulayacak halimiz yok. Sorularımız yapılan vurgulara ve böyle bir faaliyetin sadece birinci sayfadan değil manşetten öne çıkarılmasına. Ve dahi Filistin, Suriye, Myanmar vs. gerçek ihtiyaç sahibi bölgelerin bayram boyunca böyle bir muameleye layık görülmemesine.

Buna da şükür

Öte yandan bu tutumun sevindirici yönleri de yok değil. Mesela aynı birinci sayfada küçük puntolarla yer alan ve farklı basın organlarında manşetlere çekilmiş “Binbaşının annesi feryat etti: Nerede o Tayyip?” gibi ifadelerin gür bir edayla sürmanşetten kör göze parmağım misali yansıtılmamış olması, Zaman’ın bugünkü birinci sayfasını bir parça tolere edilebilir kılmakta. Keşke, seçim sathı mailine yaklaştığımız bugünlerde algı operasyonları ve PR çalışmaları hep bu minval üzere seyretse. 

zaman_3.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum