1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Makedonya'da Halep'e Destek Mitingi
Makedonya'da Halep'e Destek Mitingi

Makedonya'da Halep'e Destek Mitingi

Başkent Üsküp'te, 'Halep-İnsanlığın Ayıbı' sloganıyla Suriye ve Halep'e destek mitingi düzenlendi.

17 Aralık 2016 Cumartesi 11:59A+A-

Başkentteki eski Türk Çarşısında, Arnavut Öğrenci Birliği tarafından "Halep-İnsanlığın ayıbı" sloganıyla düzenlenen destek mitingine, Üsküplüler büyük ilgi gösterdi.

Arnavut Öğrenci Birliği temsilcileri, Haleplilerin katletildiğini ve Halep şehrinin tahrip edildiğini ifade ederek, uluslararası toplumun sustuğunu ve "ellerinin bağlı oturduğunu" savundu.

SURİYE HALKINA DAYANIŞMA MESAJI

Gruptakiler, Halep'e yardım edilmesi ve Suriye halkıyla dayanışma içerisinde olunması zamanının geldiği mesajını verdi.

MASUM İNSANLAR ÖLÜYOR

Arnavut Öğrenci Birliği üyesi Berna Vata, burada yaptığı konuşmada, "Halep katlediliyor, o kutsal şehirde durum tam bir felaket. Sadece 20 gün içinde 900 masum insan yaşamını yitirdi. Onlarca masum çocuk, bombalanmış hastane ve birçok ocağı sönmüş yer." dedi.

Birlik üyesi Ebru Zendeli de mitingde kendi düşünce ve kültürlerini ifade etme olanağı bulduklarını ifade ederek, "Bugün, kamuoyuna Halep'te yaşananları ve tüm dünyaya Halep ile birlikte olduğumuzu göstermek için toplandık." diye konuştu.

Daha sonra Suriye'deki savaşta yaşamını yitiren siviller için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi. Mitingde ayrıca, Suriye'de yaşanan savaşı anlatan fotoğraflar da sergilendi.

AA

HABERE YORUM KAT