1. HABERLER

  2. HABER

  3. Makedonya Yunanistan Sınırını Adım Adım Kapatıyor!
Makedonya Yunanistan Sınırını Adım Adım Kapatıyor!

Makedonya Yunanistan Sınırını Adım Adım Kapatıyor!

Türkiye üzerinden Yunanistan’a ulaşmayı başaran mültecilerin Batı Avrupa ülkelerine gitmek için kullandığı ana güzergâhlardan biri olan Makedonya, geçişleri durdurmak için yeni önlemler almaya hazırlanıyor.

08 Şubat 2016 Pazartesi 11:44A+A-

Avrupa’ya mülteci göçünün en üst seviyeye ulaştığı dönemde, Yunanistan sınırına diken tel çeken Makedonya, önlemleri sıkılaştırıyor. Buna göre, Yunanistan’ın İdomeni kasabası ile Makedonya’nın Gevgeli kasabası arasındaki sınır hattında 35 kilometrelik ikinci bir dikenli tel çekilecek. Bölgedeki inşa çalışmaları henüz başlamasa da inşaat için ön hazırlıkların şimdiden başladığı belirtiliyor.

Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden kaçan on binlerce mülteci Makedonya’yı transit ülke olarak kullanıyor, öyle ki 2015 yılında sadece 50 kişi bu ülkeye iltica başvurusunda bulundu. Buna rağmen Üsküp yönetimi mültecilerin ülkeye girişlerini zorlaştırmak için adımlar atıyor.

Geçen kasım ayında Suriye, Irak ve Afganistan dışındaki ülkelerden gelen mültecileri “ekonomik göçmen” olarak niteleyen Makedonya, bu kişileri günlerce sınırda bekletmişti. Üsküp yönetimi daha sonra ise İdemomeni ile Gevgeli arasına dikenli tel çekmişti.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT