1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mahmud Abbas’tan, Siyonist Cumhurbaşkanı ile Görüşmeye Ret
Mahmud Abbas’tan, Siyonist Cumhurbaşkanı ile Görüşmeye Ret

Mahmud Abbas’tan, Siyonist Cumhurbaşkanı ile Görüşmeye Ret

Brüksel'de bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüşmeyi reddetti.

24 Haziran 2016 Cuma 11:45A+A-

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas , İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüşmek istemedi. Abbas, İsrail politikalarının şiddet merkezli olduğunu ve Rivlin ile görüşmenin sorunları çözmeyeceğini belirtti.

Jerusalem Post'ın haberine göre, Brüksel'i ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Abbas ile İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in bir araya gelmesi için görüşmeler yaptığı belirtiliyordu. Ancak Mahmud Abbas, Rivlin ile görüşmeyi reddetti. Abbas'ın tavrı ise İsrail tarafının tepkisine sebep oldu.

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Abbas bizim doğrudan müzakereler için taleplerimizi reddederek gerçek yüzünü gösteriyor." dedi.

ABBAS, İSRAİL'İ SERT ELEŞTİRDİ

Avrupa Parlamentosu'nda milletvekillerine konuşma yapan Filistin Devlet Başkanı, İsrail'in her gün şiddet uygulayan bir devlet olduğunu söyledi. Abbas, İsrail Filistin meselesinin başlangıcından bugüne yaklaşık 100 yıl geçtiğine dikkati çekerek, "İsrail yüzünden topraklarında binlerce yıl barış içinde yaşayan insanlarımız göç etmek zorunda bırakıldı." diye konuştu.

"ULUSLARARASI TOPLUMUN GÖZÜ ÖNÜNDE"

İsrail'in 1948 ve 1967 yıllarında bölgede yaptıklarını, Kudüs'ü ve Gazze'yi işgalini anımsatan Abbas, "Filistin'in ve halkı olarak bizlerin bir tarihi var. Bir kimliğimiz var. Bir ülkeyiz. Siyasi bir varlığız. Filistin tarihi, katliamlar ve acılarla dolu. Filistin, İsraillilerin ırkçı, nefret içeren eylemleri nedeniyle, 20'nci ve 21'inci yüzyılda eşi benzeri görülmemiş bir şekilde acılar çekti. Bütün bu yapılanlar uluslararası toplumun gözleri önünde yaşandı." ifadelerini kullandı.

Abbas, Filistin'in çok zor dönemler geçirdiğini hatırlatarak, "İnsanlarımız, İsrail nedeniyle başka ülkelerde sığınmacı olarak, yokluk içerisinde yaşıyor. Biz buna karşı koymaya, ülkemizde, kendi topraklarımızda kalmaya karar verdik. İsrail'in Filistin işgaline, siyasi, diplomatik ve barışçıl kanalları kullanarak karşı koymaya karar verdik." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT