1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hama Zindanındaki Esirler Rejim Güçlerini Tutsak Aldı
Hama Zindanındaki Esirler Rejim Güçlerini Tutsak Aldı

Hama Zindanındaki Esirler Rejim Güçlerini Tutsak Aldı

Suriye'de rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Hama hapishanesindeki mahkumlar, rejim yetkililerini ve yüksek rütbeli bir polis memurunu esir aldı.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 08:52A+A-

Olayı doğrulayan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, mahkumlar tarafından kaçırılanlar arasında hapishane müdürü ile 9 rejim yetkilisinin olduğunu açıkladı. İsyanın rejim tarafından idam edilecek 13 mahkumun adının açıklanmasından sonra gerçekleştiği belirtildi. Hama hapishanesinde Mayıs ayı başından bu yana çıkan isyanlar rejimin sert müdahalesi ile bastırılmaya çalışılıyor.

İşkence hapishanesi

Hama hapishanesinde yaklaşık bin siyasi tutuklu bulunuyor. Hapishanede, geçen yıl Ağustos ayında rejimin mahkumlara işkence ve şiddet dolu uygulamaları nedeniyle isyan çıkmıştı. Hapishaneye göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunan Esed rejimi, ortalığı yatıştırmak için geri adım atmak zorunda kalmıştı. 2 Mayıs'ta başlayan isyan sonucu rejim güçleri hapishaneyi kuşatarak, göz yaşartıcı gazla tutukluların isyanına müdahale etmişti. Tutukluların rejimden bir albay, 2 yüzbaşı ve birkaç güvenlik mensubunu alıkoymasının ardından taraflar müzakere başlatmıştı. Müzakereler sonucu, mahkumlar iki yüzbaşıyı serbest bırakmış, rejim de 200 mahkumu serbest bırakmayı ve 5 siyasi tutuklunun idamını iptal etmeyi kabul etmişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT