1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mahkeme 28 Şubat Cuntası İçin Nihai Kararını Verdi!
Mahkeme 28 Şubat Cuntası İçin Nihai Kararını Verdi!

Mahkeme 28 Şubat Cuntası İçin Nihai Kararını Verdi!

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada mahkeme nihai hükmünü verdi. Mahkeme 68 sanık hakkında beraat kararı verirken 21 sanığı da müebbet hapis cezasına çarptırdı.

13 Nisan 2018 Cuma 18:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

28 Şubat cuntası ve yardakçılarının yargılandığı dava nihayete erdi. Ankara’da görülen davanın bugün görülen nihai karar duruşmasında mahkeme hükmünü açıkladı.

Darbeci Paşalara Müebbet!

Mahkeme 68 sanık için beraat kararı verirken 21 sanık için ise müebbet hapis cezası verdi. Haklarında müebbet hapis kararı verilenler arasında İsmail Hakkı Karadayı, Çetin Doğan ve postmodern darbenin illegal ayağı olan Batı Çalışma Grubu’yla özdeşleşmiş Çevik Bir de bulunuyor.

Hüküm İnfaz Edilecek mi?

Öte yandan haklarında müebbet hapis kararı verilen darbeciler için tutuklama kararı çıkarılmadı. 21 sanığın önce ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar veren mahkeme “iyi hal” gerekçesiyle bu cezayı müebbet hapse çevirdi. Haklarında müebbet hapis cezası verilen darbecilerin bu hükmünün infaz mı edileceği yoksa “yaş ve sağlık durumu gerekçesiyle” adli kontrol şartıyla serbest mi bırakılacakları henüz net değil. Şimdilik serbest kalan darbeciler hakkında tutuklama veya “adli kontrol şartıyla” serbest bırakma hükmünü Yargıtay verecek.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum