1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Madrid’deki Göçmenler: Özgür ve Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz
Madrid’deki Göçmenler: Özgür ve Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz

Madrid’deki Göçmenler: Özgür ve Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz

Özgür ve onurlu bir yaşam talep eden göçmenlerin Madrid’de bulunan yabancı barınma merkezinde protesto eylemi gerçekleştirdiği bildirildi.

19 Ekim 2016 Çarşamba 16:59A+A-

Yaklaşık 40 kadar göçmen, salıyı çarşambaya bağlayan geceyi kaldıkları binanın çatışında geçirdi. Yağmurun altında “Özgürlük ve Onur!” sloganları atarak.

euronews’ta yer alan habere göre, İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen eylem, göçmenlerin yerleştirildiği yabancı barınma merkezinde yaşandı. Cezaevine benzetilen merkezdeki yaşam koşullarına bu kez orada kalan göçmenler dikkat çekmek istedi.

Eylem sırasında polis bina etrafını kordon altına aldı.

Özgür ve onurlu bir yaşam isteğiyle çatıya çıkan göçmenlerin eylemi 12 saat sonra olaysız bir şekilde son buldu.

“Hükümetin Politikası Göçmenleri Mağdur Ediyor”

Madrid Belediyesi güvenlik birimi sözcüsü Javier Barbero merkez hükümetin göçmen politikasının mültecileri mağdur ettiğini söylüyor:

“Bu barınma merkezleri başarısız bir politikanın ürünü. Madrid Belediye Başkanı da bunu daha önce söyledi. Burada bürokrasi yüzünden özgürlüklerinden olan insanlar var ve bu âdil değil. Buradaki önceliğimiz merkezde kalanların sağlıklı ve emniyette olmaları.”

İspanya’da “yasa dışı” yollarla ülkeye girenlerin tutulduğu en az 7 yabancı barınma merkezi var. Kapatılması istenen bu merkezlerde yaklaşık 7 bin göçmen kalıyor. Göçmenlerin en temel ihtiyaçlarının bile sağlanmadığını söyleyenler merkezlerin kapatılmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT