1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Maden Ocağında İlk Sahur
Maden Ocağında İlk Sahur

Maden Ocağında İlk Sahur

Zonguldak’ta Ramazan ayını karşılayan yer altı kömür işçileri ilk sahuru yerin metrelerce altında yaparak oruca niyetlendi.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 10:03A+A-

Zonguldak’ta kömür ocaklarında çalışan işçiler yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı.

Asma Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında 00.00-08.00 mesaisinde çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla baretlerinin ışığının aydınlattığı karanlık dehlizde ahşap direk ve kalaslardan sofralarını oluşturdu.

Yanlarında getirdikleri domates, salatalık, karpuz ve ekmeği ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlenerek dua etti.

“İnşallah Ailemizle İftarımızı Açacağız”

AA’da yer alan habere göre, Ramazan ayının gelmesiyle zor koşullara rağmen oruç tuttuklarını belirten Maden, “İnşallah ailemizle iftarımızı açacağız. Allah’ın izniyle helal yoldan kazandığımız parayla bereketli soframıza oturup güzel bir sahur yapacağız.” dedi.

Maden, ocakların adeta kendilerinin ikinci evi olduğunu vurguladı.

Arkadaşlarıyla kardeş gibi olduklarını dile getiren Maden, “Evimizde nasıl iftarımızı, sahurumuzu yapıyorsak maden ocağımızda da aynı şekilde yapıyoruz. Herkes burada birbirini kolluyor. Sıkıntılarımız olduğunda birbirimize yardım ediyoruz. Birbirimize emanet canımız.” ifadelerini kullandı.

maden_ocagi_sahur_2.jpg

“Çocuklarımız İçin Çalışmak Zorundayız”

Yüksel Köşe (32) ise 7 yıldır madende çalıştığını aktardı.

Madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Köşe, “Bu da bizim vatani görevimiz gibi. Bu şartlarda çalışıp oruçlu şekilde kendimizi kaybetsek, şehit düşeriz niyetiyle çocuklarımız için çalışmak zorundayız. Daha önce madenlerde acı günler yaşadık. Biz de aynı durumda olabilirdik. Allah mekânlarını cennet eylesin. Maden şehitlerimize buradan dualarımızı yaptık.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT