1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Madem Zorunlu Din Dersi Olmaz, Öyleyse Eğitimde Atatürkçülük Dayatması da Kalkmalı!
Madem Zorunlu Din Dersi Olmaz, Öyleyse Eğitimde Atatürkçülük Dayatması da Kalkmalı!

Madem Zorunlu Din Dersi Olmaz, Öyleyse Eğitimde Atatürkçülük Dayatması da Kalkmalı!

İzmir’de ateist bir ailenin orta öğretimdeki çocuklarının din dersinden muaf tutulması için yaptıkları başvuru kabul edilmiş. Bu durumda batıl bir din olduğu kesin olan Atatürkçülük dayatmasına da son verilmeli!

28 Eylül 2018 Cuma 11:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

BirGün’ün  haberine göre İzmir’in Menderes ilçesinde bir ortaokulda okuyan oğullarının din dersine girmesini istemeyen bir ailenin başvurusu kabul edilerek B.Y. isimli öğrenci din dersinden muaf tutulmuş.

Oğlunun geçen yıl 7’nci sınıfa gittiğini ve onun isteğiyle ilk olarak okula dilekçe verdiklerini ifade eden anne H. Y. dilekçelerinin önce Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne oradan da Menderes Kaymakamlığı’na gittiğini ama kaymakamlığın kendilerine ret cevabı verdiğini belirtmiş.

“Eşim de ben de ateistiz. Oğlumuz da ateist. Oldukça uzun zamandır böyle düşünüyor” diyen  H.Y., bu karar üzerine mahkemeye başvurduklarını, ilk olarak oradan da ret cevabı aldıklarını, bunun üzerine üst mahkemeye itiraz ettiklerini ve burada muafiyet taleplerinin kabul edildiğini söylemiş. Kararın ardından okula dilekçe verdiklerini söyleyen aile dilekçeyi verdikten sonra müdür yardımcısının kendilerine ‘Tamam muaf olsun dersten ama dışarıda dolaşmasın, ders sırasında sınıfta otursun. Başı boş dolaşmasın’ dediğini ama kendilerinin ‘Kesinlikle derse girmesini istemiyoruz’ dediklerini ifade etmiş.

Eğer BirGün’de yer alan bu haber doğruysa şunun altını çizmek gerekir: Muafiyet uygulaması sadece İslam dinini reddeden ailelerin çocuklarıyla sınırlanmamalı, Kemalizm’i reddeden Müslüman ailelerin çocukları için de geçerli olmalı. Çünkü İslam inancına göre vahye istinat etmese de hayat nizamı belirleme iddiasındaki her ideoloji, düşünce akımı, eğilim sonuçta batıl bir dindir. Ve Müslümanlar bu tür din dayatmalarını reddetmek zorundadırlar.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum