1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mâdem Ki, ‘Ölenler Bizden..’ İlkelliğindesiniz; Buyrunuz Öyleyse..
Mâdem Ki, ‘Ölenler Bizden..’ İlkelliğindesiniz; Buyrunuz Öyleyse..

Mâdem Ki, ‘Ölenler Bizden..’ İlkelliğindesiniz; Buyrunuz Öyleyse..

‘Biz ölülerden, mezarlardan bir şey bekleyemeyiz ‘ diyerek, halkın gelenekleriyle savaşan bir laik rejimin komiklik ve mantıksızlıklarını, mantıklı insanlar nasıl kabullenebilirler

24 Ağustos 2016 Çarşamba 09:06A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yazısından bir bölüm:

Dün sabah, yeni bir YAŞ toplantısı öncesinde devlet erkânı, halkımızın kutsalına savaş açan 90 yıllık laik  uygulamanın kutsal  laik türbesine tekrar yöneldiler. Orada, bir ölüye hitaben yeniden bir şeyler yazılıp  okundu ve sözler verildi..  

‘Biz ölülerden, mezarlardan bir şey bekleyemeyiz ‘ diyerek, halkın gelenekleriyle savaşan bir laik rejimin komiklik ve mantıksızlıklarını, mantıklı insanlar nasıl kabullenebilirler? 80 yılda değil, sadece bir yılda bile yüzlerce kez tekrarlanan bu ilkelliğe artık bir son verilmeli değil mi?  

15 Temmuz’daki muhteşem halk direnişiyle kırılan darbe hıyanetinden sonra, kendi halkına bombalar yağdıran hainler lanetleniyorlar, devamlı.. Güzeeeel..

Ama, Sabiha Gökçen’in hatıraları, onun Dersim’de 1937’de  sivil halk kitlelerini de nasıl zevkle bombardıman ettiğinin şahididir..  O hıyaneti işleten ve işleyenlerin isimleri havaalanlarında yaşatılıyor!.

15 Temmuz’da yakalanan güzel hava heder edilmemeli ve sadece bugünkü  alçaklar değil, dünün zâlim isimleri de tarihin lâyık olduğu tarafındaki yerlerine gönderilmeli!.

Yazının Tümü >>>