1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Macron, Arakan’da Yaşananlar İçin “Soykırım” Dedi
Macron, Arakan’da Yaşananlar İçin “Soykırım” Dedi

Macron, Arakan’da Yaşananlar İçin “Soykırım” Dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Arakanlı Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırıları, “devam etmekte olan soykırım” olarak tanımladı.

21 Eylül 2017 Perşembe 09:12A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu ABD’nin New York kentinde Fransa merkezli TMC televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Arakanlı Müslümanlara karşı uygulanan “etnik temizliğin” kınanması ve bu konuda harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

AA’da yer alan habere göre, şiddetin sona erdirilmesi için çağrı yapılması ve bölgeye insani yardımın ulaştırılmasının talep edilmesi gerektiğine dikkat çeken Macron, konunun BM çerçevesinde ele alınmasının “önemli” olduğunu vurguladı.

Macron, “Fransa, BM Güvenlik Konseyi’ndeki ortaklarıyla, BM’nin, devam etmekte olan soykırımı ve etnik temizliği kınaması için inisiyatif alacak.” dedi.

Macron, göreve geldiği günden bu yana ilk kez hitap ettiği BM Genel Kurulu’nda dün Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları “etnik temizlik” olarak nitelemişti.

Myanmar ordusuna mensup güçler ve Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırılar nedeniyle 25 Ağustos’tan bu yana binlerce kişinin hayatını kaybettiği, 400 binden fazla kişinin de komşu ülke Bangladeş’e geçerek yerinden olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT