1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Macaristan, Sırbistan Sınırındaki Jiletli Tel Örgüleri Güçlendiriyor!
Macaristan, Sırbistan Sınırındaki Jiletli Tel Örgüleri Güçlendiriyor!

Macaristan, Sırbistan Sınırındaki Jiletli Tel Örgüleri Güçlendiriyor!

Macaristan, Sırbistan sınırına daha önce çektiği jiletli tel örgüleri güçlendiriyor ve yürüyerek geçişlerin zor olduğu bölgeleri de takviye ediyor.

04 Nisan 2016 Pazartesi 07:41A+A-

Macaristan, “mülteci krizi” ile mücade adı altında Sırbistan sınırına daha önce çektiği jiletli tel örgüleri güçlendirip, yürüyerek geçişlerin zor olduğu bölgelere de jiletli tel örgü çekiyor.

Macaristan, mülteci girişini engellemek için, Bacs-Kiskun ve Csongrad bölgeleri arasında yer alan, çeşitli su yolu ve sazlıklar dolayısıyla yürüyerek geçişlerin çok zor olduğu Macaristan-Sırbistan sınırındaki Kelebia'da da tel örgü çekmeye başladı.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde yasa dışı mülteci sayısında artış olduğunu bu yüzden İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Macaristan-Sırbistan sınırının belirli bölgelerinde tel örgüleri güçlendirme çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Polis verilerine göre, Macaristan güvenlik birimleri, 21-27 Mart tarihleri arasında 822, 28 Mart-2 Nisan tarihleri arasında ise 879 “yasa dışı” göçmen hakkında işlem yaptı.

Geçen yıl mültecilerin Batı Avrupa'ya geçmek için en önemli duraklarından biri olan Macaristan, “mülteci akını”nı durdurmak için Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde “olağanüstü hâl” ilan ederek “yasa dışı” geçişlere uygulanan cezaları artırma yoluna gitmişti.

Macaristan'tan sınırlarını korumak amacıyla Vişegrad Grubu'nun (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya) desteğiyle sınırlarına asker ve polis göndermişti.

Macaristan hükûmeti ayrıca, “mülteci krizi” çerçevesinde Balkan ülkelerindeki belirsizlik dolayısıyla 9 Mart tarihinde sınırlardaki “güvenlik” önlemlerini artırıp, ülke genelinde “acil durum” kararı almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT