1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Macaristan, Romanya Sınırına da Tel Örgü Çekmeye Hazırlanıyor!
Macaristan, Romanya Sınırına da Tel Örgü Çekmeye Hazırlanıyor!

Macaristan, Romanya Sınırına da Tel Örgü Çekmeye Hazırlanıyor!

Macaristan Başbakanı Victor Orban, “mülteci akını”na karşı, ülkesinin Romanya sınırında “savunma hattı” oluşturulması için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiğini söyledi.

29 Şubat 2016 Pazartesi 06:39A+A-

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Budapeşte'de düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesinin sınır bölgelerinde aldığı “güvenlik” tedbirlerini arttırdığını, sınıra yeni askerî birlikler sevk edildiğini belirterek, “Savunma ve içişleri bakanlarına, Macaristan-Romanya sınırına yeni savunma hattının inşa edilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdim. İhtiyaç hâlinde Slovenya'dan Ukrayna'ya kadar tüm sınırı koruyacağız.” dedi.

“Mülteci akını”nın ekonomik istikrarı, ulusal kültürü ve dış politikayı tehlikeye attığını iddia eden Orban, “Macaristan, başkalarının izlediği yanlış mülteci politikasının acı meyvelerini kendisine dayatmalarına izin vermeyecek.” dedi.

Orban, Avrupa Birliği'nin mültecilerin üye ülkeler arasında dağıtımında uygulamak istediği zorunlu kotaya karşı Macaristan'ın geçtiğimiz günlerde referandum kararı aldığını ve bu konuda destek istediğini de söyledi.

Geçen yıl yaklaşık 400 bin mültecinin Batı Avrupa'ya ulaşmak için geçiş noktası olarak kullandığı Macaristan, “mülteci akını”nı engellemek için doğu ve güney sınırlarında geniş “güvenlik” önlemleri almış, Sırbistan ve Hırvatistan ile olan sınırlarına jiletli tel örgü çekip, bu bölgelerde “olağanüstü hâl” ilan etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT