1. HABERLER

  2. HABER

  3. Macaristan, Hırvatistan Sınırına da Tel Örgü Çekecek!
Macaristan, Hırvatistan Sınırına da Tel Örgü Çekecek!

Macaristan, Hırvatistan Sınırına da Tel Örgü Çekecek!

Macaristan Başbakanı Victor Orban Sırbistan ve Romanya sınırından sonra Hırvatistan sınırına da tel örgü çekileceğini söyledi.

17 Eylül 2015 Perşembe 09:49A+A-

Orban, Avusturya Die Presse gazetesine verdiği ropörtajda, Macaristan-Hırvatistan sınırındaki bazı bölgelere tel örgü çekileceğini, konu ile ilgili İçişleri Bakanı ile konuştuğunu ve planların hazırlandığını ifade etti. Başbakan Orban, “sığınmacı”larla mücadele konusunda gerçek gücü tel örgüden değil, ağırlaştırılan yasalardan aldıklarını belirtti.

Macaristan hükûmeti, 17 Haziran'da “yasa dışı göç”ü engellemek için Sırbistan sınırını 3 metre yükseklikte, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almış, diğer sınır paylaşımı olan ülkelerle de benzer bir tehlike gördüklerinde aynı uygulamaya gidebileceklerini duyurmuştu.

Macaristan ayrıca, geçtiğimiz günlerde Sırbistan sınırından sonra Romanya sınırına da tel örgü çekeceğini açıkladı.

Macaristan'da 15 Eylül itibari ile yürürlüğe giren yeni yasal düzenlemelere göre, yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışmak suç kabul edilecek. Suçlular 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek. Sınıra çekilen tel örgülere zarar vererek sınırı geçmenin cezası ise 5 yıl hapse kadar yükselebilecek.

HABERE YORUM KAT