1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnanlı Rehin Askerlerden Hizbullah’a Çekil Çağrısı
Lübnanlı Rehin Askerlerden Hizbullah’a Çekil Çağrısı

Lübnanlı Rehin Askerlerden Hizbullah’a Çekil Çağrısı

Lübnan’ın Suriye sınırında geçen ay yaşanan çatışmalar sırasında Nusra’nın esir aldığı Lübnanlı asker ve polisler Hizbullah’a Suriye’den çekilme çağrısı yaptılar.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 14:45A+A-

Nusra'nın Arsal'da rehin aldığı asker ve polislerden Hizbullah'a çağrı var.

2 Ağustos’ta Arsal’da Lübnan güvenlik güçlerinin Suriyeli muhalif liderlerden birinin tutuklaması üzerine başlayan çatışmalarda 19 asker, 16 sivil ve çok sayıda direnişçi can vermiş, Lübnanlı Sünni âlimlerin arabuluculuğu neticesinde Suriyeli muhalifler 24 rehineyi de yanlarına alarak geri çekilmişlerdi.

Cephetun Nusra’nın elinde tuttuğu bu rehinelerden 1’i asker, 8’i polis toplam 9 kişi 21 Ağustos Cuma günü yayınlanan bir video ile Hizbullah’a derhal Suriye topraklarından çekilmesi çağrısında bulundular. Tevhid bayrağı altında konuşan bir Lübnanlı, ailelerine harekete geçme çağrısı yaparak, aksi halde öldürülebilecekleri uyarısında bulundu.

Lübnan’da yayın yapmakta olan es-Sefir gazetesi rehine krizini sona erdirmek için Türkiye ve Katar hükümetlerinin devrede olduğunu yazdı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Kalamun bölgesinde Suriyeli devrimcilerle Hizbullah güçleri arasında Cumartesi günü çok yoğun çatışmaların yaşandığı ve 10’u muhaliflerden olmak üzere en az 14 kişinin öldüğünü yazdı. Bölge aynı zamanda Suriye hava kuvvetleri tarafından da yoğun biçimde bombalanmakta. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum