1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Yerel Seçimlerin Üçüncü Turu Tamamlandı
Lübnan'da Yerel Seçimlerin Üçüncü Turu Tamamlandı

Lübnan'da Yerel Seçimlerin Üçüncü Turu Tamamlandı

Lübnan'da yerel seçimlerin üçüncü turu Güney Lübnan ve Nabatiye bölgesinde yüzde 48 katılımla tamamlandı.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 17:37A+A-

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Nabatiye'de 441 bin 618, Güney Lübnan'da ise 410 bin 656 kayıtlı seçmenden pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde yüzde 48,15'inin sandıklara gittiği bildirildi.

Yerel seçimlerin yanı sıra Cezzin bölgesinde 2014 yılında hayatını kaybeden Milletvekili Mişel Helu'nun koltuğu için ara seçim gerçekleştirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Cezzin ara seçimi Özgür Yurtsever Hareketi Partisi'nin adayı Emel Ebu Zeyd'in kazandığı belirtildi. Meclis Başkanı Nebih Berri'nin desteklediği İbrahim Azar'dan yaklaşık iki kat fazla oy alan Zeyd, Lübnan Güçleri, Ketaib Partisi ve Hizbullah tarafından da destekleniyordu.

Eski Başbakan ve Müstakbel Hareketi Lideri Saad Hariri'nin, memleketi Sayda'da desteklediği aday mevcut Belediye Başkanı Muhammed Saud, resmi olmayan sonuçlara göre koltuğunu korumayı başardı.

Güney Lübnan Hizbullah ve Emel Hareketi'nin kalesi olarak kabul ediliyor ve bu iki parti bölgede seçim ittifakı kurdu. Ancak muhtarlık seçimlerinde farklı adayların desteklendiği bildirildi. Yerel basında, Hizbullah-Emel ittifakına bölgedeki bazı Şii ailelerin farklı listeler çıkardığı ancak başarılı olma ihtimallerinin düşük olduğu yorumu yapıldı.

Lübnan'da yerel seçim sisteminde partiler listeler halinde belediye meclisindeki koltuklar için yarışıyor. Belediye meclisinde en fazla sandalyeyi elde eden listenin lideri belediye başkanı seçiliyor.

Lübnan, başkent Beyrut, Bekaa-Baalbek ve Hermes bölgesinde başlayan yerel seçimlerin ilk turuyla 2010 yılından bu güne ilk defa sandıklara gitmeyi başardı. Yerel seçimlerin ikinci turu Lübnan Dağı, üçüncü turu Güney Lübnan ve Nabatiye bölgesinde tamamlandı. Kuzey Lübnan ve Akkar bölgesinde gelecek hafta gerçekleştirilecek dördüncü turla Lübnan'da yerel seçimler tamamlanacak.

Kaynak: Haberler.com

 

HABERE YORUM KAT