1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Cenazenin Ardından Çatışma Çıktı
Lübnanda Cenazenin Ardından Çatışma Çıktı

Lübnan'da Cenazenin Ardından Çatışma Çıktı

Wissam el Hassan'ın cenazesinin ardından Beyrut'ta devlet kurumlarının önünde çatışmalar çıktı.

21 Ekim 2012 Pazar 17:58A+A-

Lübnan'da bombalı saldırıda öldürülen iç istihbarat servisi başkanı Wissam el Hassan'ın cenazesinin ardından başkent Beyrut'ta devlet kurumlarının önünde çatışmalar çıktı.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından protestocular binalara hücum edince polis göz yaşartıcı gaz kullanıp havaya ateş açtı.

Protestolar, Hassan, bir koruması ve bölgeden geçen bir kadının öldüğü olaylardan dolayı muhalefetin Başbakan'ı bir daha istifaya çağırmasının ardından patlak verdi.

Muhalefet patlamadan Şam'ı sorumlu tutuyor.

Suriye'deki çatışmaların Lübnan'a sıçrayacağından endişelenen protestocular Suriye ve Lübnan'daki yandaşlarına tepki gösterdi.

Şehitler Meydanı'nda konuşan bir kişi, "Suriye'deki rejimin devrilmesini bekliyoruz. Bu olmadan Lübnan'da barış olamaz." dedi.

Lübnan'daki dini topluluklarda Suriye konusunda derin görüş ayrılıkları var. Çoğu Şii Suriye hükümetini desteklerken çoğu Sünni muhalifleri destekliyor.

Lübnan'ın başlıca Şii grubu olan, Suriye yandaşı Hizbullah da saldırıyı kınadı.

Suriye Enformasyon Bakanı ise, saldırıyı "alçakça düzenlenmiş bir terör eylemi" diye niteleyerek kınadı.

Lübnan'da 29 yıl boyunca gövde gösteren Suriye ordusu, 2005 yılında eski Başbakan Refik Hariri'nin öldürülmesinin ardından ülkeden çekilmişti.

Hariri ailesine yakınlığıyla tanınan 47 yaşındaki Hassan, Lübnan'ın iç istihbarat servisi başkanıydı.

BBC

HABERE YORUM KAT