1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Lübnan’a Sığınan Suriyeli Aileler Zor Durumda
Lübnan’a Sığınan Suriyeli Aileler Zor Durumda

Lübnan’a Sığınan Suriyeli Aileler Zor Durumda

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Lübnan’a sığınan 120 bin Suriyeli karton ve bezlerden kurdukları çadırlarda hayat mücadelesi veriyor.

25 Kasım 2012 Pazar 04:28A+A-

Suriye’deki çatışmalardan kaçarak Lübnan’a sığınan 120 bin Suriyeliden, Akkar bölgesinde bulunan Türkmen köyüne yerleştirilen aileler, kartonlardan ve bezlerden kurdukları çadırlarda hayat mücadelesi veriyor.

Bir ay önce Suriye’nin Hama ilinden canlarını kurtarmak için Lübnan’a kaçtıklarını söyleyen Abu Hasan, Suriyeli mültecilere yapılan yardımlardan bir ekmek dahi almadıklarını belirtti. Hasan, “Lübnan Akkar bölgesinde bir yerde Suriyeli mültecilere yardım dağıttıklarını duydum. Gittim ve sadece bir soba istedim. Bana, senin ismin Suriyeli mülteciler listesinde kayıtlı değil dediler. Onun için Trablus’a gitmemi, başvuru yapmamı istediler. Başvuru yaptım ama ne gelen var ne giden” dedi. Kendi imkanlarıyla kurdukları karton çadırlarda yaşamaya çalışan 7 Suriyeli aile, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) içinde bulundukları zor durumu, “Kış şartları boynumuzu bükmüş durumda ne yapacağımızı bilemiyoruz.” şeklinde ifade etti. Oturacak yerin olmadığı, toprak üzerine serilmiş küçük bir hasırdan ibaret olan çadırlarda geceleri soğuktan uyuyamadıklarını anlatan aileler, bir an önce savaşın bitmesini ve evlerine dönebilmeyi diliyorlar. (Yeni Akit) 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum