1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Lübnan Ordusundan Ayrılıp Nusra’ya Katıldı!
Lübnan Ordusundan Ayrılıp Nusra’ya Katıldı!

Lübnan Ordusundan Ayrılıp Nusra’ya Katıldı!

Atıf Saadettin Lübnan ordusundan ayrılıp mücahitlerin saflarına katılan ilk kişi değil, ama bir videoyla bu eylemini duyuran ilk kişi.

24 Temmuz 2014 Perşembe 13:36A+A-

Videoda yer alan konuşmasında Saddettin kendisini Suriye’nin Kalamun bölgesiyle sınır oluşturan Lübnan’ın Arsal bölgesinde konuşlanmış Sekizinci Bölük’ten ayrılan bir asker olarak tanımlıyor. Akkar şehrinden ve 1991 doğumlu olduğunu söyleyen Saddettin askeri kimliğini de gösteriyor.

Orduyu terk etme nedeni olarak Lübnan ordusunun Hizbullah’a hizmet eden bir yapıya büründüğünü belirtiyor. “Ordudan ayrıldım çünkü ister Sünni olsun ister Şii Lübnan ordusundaki herkes ordunun Hizbullah’ın elinde bir oyuncak olduğunu bilir” diyor ve ekliyor: ”Ordu emirleri Hizbullah’tan alır, kontrol noktalarını Hizbullah’ın istediği yere kurar ve tüm subaylar Hizbullah’ın talimatlarıyla hareket ederler.”

Ordudan yapılan açıklamada ise firar eden askeri hakkında disiplin işlemi yapılacağı ve Suriye sınırından geçen bazı kişilerin orduya ait mühimmat ve araçları yağmaladığı, firari askerin de bunlarla birlikte hareket ettiği duyuruldu.

Kaynak: el-Arabiya / Video: islahahaber.net

HABERE YORUM KAT